Lliga Endesa
Esports Bàsquet 30/04/2015

El Barça supera l'Obradoiro en la intimitat del Palau Blaugrana (79-57)

L'equip de Xavi Pascual ha trencat el partit amb un 16-2 a l'inici del tercer període

Brad Oleson / ALEJANDRO GARCÍA / EFE

BarcelonaEl Barça ha superat amb desgana el tràmit d'aquest dijous contra el Rio Natura Monbus Obradoiro (79-57). Xavi Pascual ha fet descansar Joan Carles Navarro en un partit que ha comptat amb la presència de Pat Riley i Stan Van Gundy a la llotja, però amb tan sols 4.015 espectadores a les graderies, la segona pitjor entrada de la temporada.

Els jugadors locals han repartit 20 assistències i, per tant, tal com s'havien compromès amb Nacho Muñoz, un nen de cinc anys, donaran 1.000 euros a la investigació de la malaltia de Dent, una patologia lligada al cromosoma X que afecta el ronyó. La iniciativa es repetirà contra el Tuenti Móvil Estudiantes, el Dominion Bilbao Basket i el MoraBanc Andorra.

L'equip blaugrana ha començat el partit adormit i el rival gallec ha aprofitat la situació per encetar el marcador amb un 0-7. El Barça, que ha patit per contenir Adam Waczynski, ha trigat 14 minuts en reconduir la situació i capgirar el resultat (24-23). Castigat pels seus baixos percentatges en els tirs de dos punts, el conjunt català ha arribat al descans amb una renda de quatre punts (34-30).

Un parell de triples consecutius de Brad Oleson i una assistència seva sobre DeShaun Thomas han animat el Barça a l'inici del tercer període. El parcial local ha estat de 16-2 i la renda ha crescut fins als 18 punts (50-32).

El Reial Madrid, per la seva banda, ha superat l'Unicaja (92-77) i s'ha fet fort en la primera posició de la Lliga Endesa. Pablo Laso ha estat expulsat en ser sancionat amb dues tècniques.