NBA
Esports Bàsquet 17/06/2015

Els Warriors, fascinants campions de la NBA (97-105)

Gràcies a la seva defensa contra LeBron James, Andre Iguodala s'ha convertit en el millor jugador de les finals (MVP)

Els Warriors, amb el trofeu de campions de la NBA / EZRA SHAW / GETTY

BarcelonaUns fascinants Golden State Warriors han superat els Cleveland Cavaliers (97-105), i 40 anys després del seu últim títol s'han proclamat campions de la NBA (4-2). L'aposta tàctica de jugar sense pivot ha funcionat per tercer partit consecutiu contra un rival exhaust que ha competit molt per sobre de les seves possibilitats.

Andre Iguodala, el jugador clau de l'eliminatòria, ha anotat 25 punts, i gràcies a la seva defensa contra LeBron James s'ha convertit en el millor jugador de les finals (MVP). L'estrella dels Warriors, Stephen Curry, ha sumat 25 punts i 8 assistències. A més, Draymond Green s'ha apuntat un triple-doble amb 16 punts, 11 rebots i 10 assistències.

Més sol que mai, LeBron James ha acabat amb 32 punts, 18 rebots i 9 assistències. L'estrella dels Cavs s'ha convertit en el sisè jugador de la història de la NBA en anotar 5.000 punts durant els 'play-off'. Tot i dominar el rebot, el seu equip s'ha quedat sense l'anell.

El primer quart del partit ha estat un recull de pèrdues de pilota dels Cavaliers i d'assistències dels Warriors. La combinació ha donat com a resultat un avantatge visitant de 13 punts (15-28). A diferència del cinquè partit, David Blatt no ha renunciat a Timoféi Mozgov i l'equip local ha anat retallant punt a punt la renda del rival fins a deixar-la en dos punts al descans (43-45). Klay Thompson i Andre Iguodala han estat penalitzats amb tres faltes personals.

Els Cavs han aconseguit capgirar el marcador (47-45), però s'han quedat sense forces per competir contra un rival molt més complet. Animats pel sorprenent Festus Ezeli, els Warriors han aconseguit una renda de 15 punts (58-73). El conjunt visitant s'ha sobreposat amb un joc coral a un partit irregular de Stephen Curry i discret de Klay Thompson.

L'equip de Steve Kerr ha començat l'últim quart amb un avantatge de 12 punts (61-73). Els Cavs han intentat la remuntada i han ajustat el marcador (68-75), però s'han quedat sense forces per completar la gesta contra un rival que ha estat encertat des de la línia de tres punts.

Exhaustos, els Cleveland Cavaliers han acabat ajustant molt el marcador gràcies als punts finals de J.R. Smith (97-101). Els Warriors, però, no han badat i han assegurat el triomf. Al final, 97-105.