El Divina Seguros Joventut s’abona al desànim

Sisena derrota d’una Penya que tanca la primera volta amb xiulets (62-71)

i
Albert Ventura

BadalonaSisena derrota consecutiva del Divina Seguros Joventut, que va perdre contra un UCAM Múrcia molt més regular (62-71). Tot i intentar-ho, la Penya no va poder igualar el nivell físic d’un rival que va plantejar un partit molt sòlid a Badalona. Sense encert en el tir de tres punts (4/26), l’equip verd-i-negre hi va posar més ganes que joc i va tancar la primera volta de la Lliga Endesa amb xiulets dels aficionats.

“La clau ha sigut el primer quart, del minut 5 al 10. Hem perdut el ritme defensiu. En atac hem fallat algunes safates a causa de l’ansietat. No hem sigut capaços d’abaixar la barrera de tres punts i ens ha desmoralitzat prou. Tot i això, els jugadors han lluitat i no s’han rendit. No ens estan sortint les coses però hem de mantenir la mentalitat”, va resumir Diego Ocampo, que va conservar el seu discurs optimista. “Estem jugant amb ansietat i hem d’aprendre a controlar-la. La gent està disgustada perquè no estem rendint al nivell que s’esperava i això és normal. A poc a poc hem de recuperar la confiança. És inútil buscar-hi culpables, el que hem de fer és buscar solucions”, va afegir el tècnic.

La Penya va tenir un inici de partit difícil i va arribar a acumular un desavantatge de 12 punts al final del primer quart (12-24). La fe de jugadors com Neno Dimitrijevic i Xabi López-Arostegui va millorar la situació, però l’UCAM Múrcia va arribar al descans amb una renda de 8 punts (30-38). La defensa visitant va obligar el Divina Seguros Joventut a fer més atacs estàtics dels que hauria volgut. Sense córrer, l’equip verd-i-negre va tenir problemes per seguir el ritme anotador del conjunt murcià. A més, els jugadors i aficionats es van desesperar amb el criteri arbitral.

El Divina Seguros Joventut va caure en el desànim en un últim quart de molta impotència, en què el rival va castigar la seva ansietat. Clevin Hannah, ex de la Penya, va ser el principal botxí dels visitants i va acabar amb 23 punts.

El club verd-i-negre va transmetre fa uns dies a l’entrenador la voluntat de buscar dos reforços i estudia les opcions que ofereix el mercat. Una de les prioritats és un jugador interior que pugui obrir el camp i tingui llançament exterior. Aquesta incorporació d’un 4 mouria Tomasz Gielo a la posició de 3. El preferit és Damjan Rudez, que acaba contracte en vuit dies a València i no serà renovat. L’altra novetat serà la d’un base. Un dels jugadors que més agrada és Nico Laprovíttola. “El club i jo estem d’acord a reforçar l’equip perquè necessitem una injecció externa”, va reconèixer Ocampo.