Esports Bàsquet 10/09/2014

França fa miques el somni de la selecció espanyola de bàsquet (65-52)

Sense encert en el tir exterior i massa nerviosos, els jugadors de la selecció espanyola no han competit al seu nivell habitual

Gestd e ràbia de Pau Gasol / EFE

BarcelonaFrança ha donat la gran sorpresa i ha eliminat la selecció espanyola de la Copa del Món de bàsquet (65-52). El seu rival a les semifinals serà Sèrbia, que ha destrossat el Brasil.

Sense encert en el tir exterior i massa nerviosos, els jugadors de la selecció espanyola no han competit al seu nivell habitual. França, a més, ha controlat el rebot. Pau Gasol, que durant els partits anteriors va tenir una càrrega de minuts massa gran, ha jugat amb molèsties físiques. El jugador català ha acabat amb 17 punts i 8 rebots.

Vincent Collet ha sorprès Juan Antonio Orenga jugant amb els seus pivots molts oberts. La selecció francesa ha aprofitat dos triples de Boris Diaw i un de Joffrey Lauvergne per aconseguir una renda de nou punts (11-2). La selecció espanyola ha reaccionat amb un parcial de 0-10 per capgirar el marcador (11-12), però França ha continuat durant molts minuts marcant el ritme del partit. L'equip amfitrió ha arribat al descans amb un desavantatge de set punts (35-28).

La selecció espanyola, que ha millorat la seva defensa, ha reaccionat després del descans i ha empatat el partit (35-35). Joan Carles Navarro ha activat l'atac de l'equip amfitrió, que ha recuperat la seva velocitat, i el partit s'ha tensat.

França ha arribat als últims cinc minuts amb una renda de sis punts (51-46). Thomas Heurtel ha tingut una actuació clau en una recta final en què ha anotat vuit punts i ha sentenciat el partit de quarts de final.

Els aficionats han demanat la dimissió de Juan Antonio Orenga.

Abans de començar el partit alguns aficionats han exhibit banderes preconstitucionals al Palacio de los Deportes de la Comunidad de Madrid.