Copa del Món
Esports Bàsquet 11/09/2014

Els Estats Units liquiden Lituània en cinc minuts (96-68)

L'equip nord-americà ha dinamitat el partit en cinc minuts meravellosos en què s'ha apuntat un parcial de 18-2 i ha obtingut una renda de 24 punts

Anthony Davis, Donatas Motiejunas i James Harden / EFE

BarcelonaLa selecció dels Estats Units ha eliminat aquest dijous Lituània (96-68) i aquest diumenge disputarà la final de la Copa del Món de bàsquet a Madrid. El vigent campió de la competició s'ha guanyat el dret a defensar el títol amb una nova exhibició de forces al Palau Sant Jordi de Barcelona.

L’equip lituà ha competit bé durant 20 minuts, però ha defallit després del descans. El conjunt nord-americà ha dinamitat el partit en cinc minuts meravellosos en què s'ha apuntat un parcial de 18-2 i ha obtingut una renda de 24 punts (61-37). El tercer període continua sent el favorit d’un grup de jugadors que sap aprofitar els moments d’inspiració.

Klay Thompson i Stephen Curry han guanyat protagonisme en el joc ofensiu d’una selecció que sap aixecar el nivell defensiu quan més li convé. Primer desgasta físicament els seus rivals. Després, quan ja els veu prou madurs, els destrossa amb una barreja letal de contraatacs i transicions.

L'últim període, ja amb Lituània rendida, ha estat un festival.

Els blaugranes Barta, Piqué, Busquets, Neymar, Dani Alves i Rafinha han vist el partit en directe al Palau Sant Jordi.