Eurolliga
Esports Bàsquet 21/04/2015

L'Olympiacos asfixia un Barça que se situa a una derrota de l'eliminació (73-71)

L'equip blaugrana ha estat els primers sis minuts i mig de l'últim quart sense anotar

Joan Carles Navarro / EFE

BarcelonaLa defensa de l'Olympiacos ha asfixiat el Barça de bàsquet (73-71) i l'equip blaugrana s'ha situat a una derrota de l'eliminació europea (1-2). El conjunt català ha estat els primers sis minuts i mig de l'últim quart sense anotar, però tot i això ha disposat d'una última agònica possessió per capgirar el resultat. Àlex Abrines s'ha quedat sense temps.

Joan Carles Navarro (14 punts) i Maciej Lampe (10) han estat dos dels jugadors visitants més destacats en un partit molt dur. Xavi Pascual, que ha pogut comptar amb Brad Oleson, ha descartat Edwin Jackson.

Amb la lliçó ben apresa del partit de divendres, el Barça ha sabut desactivar els primers intents de l'Olympiacos d'obrir una escletxa en el marcador. L'equip blaugrana ha solucionat amb concentració i rigor tàctic els principals problemes defensius que va patir al Palau i ha buscant un joc més col·lectiu en atac. Tot i això, el conjunt grec ha fet una bona recta final de segon quart i ha aconseguit arribar al descans amb una renda de vuit punts (44-36).

La renda local ha arribat a ser de 10 punts a l'inici del tercer període (46-36). Amb Ante Tomic castigat amb tres faltes personals, Xavi Pascual ha apostat per Maciej Lampe com a pivot i el Barça ha reaccionat ajustant el marcador (48-46). L'Olympiacos ha aprofitat una falta antiesportiva per tornar a obrir forat (57-50), però la resposta culer ha estat contundent (0-10) i el marcador s'ha capgirat (57-60).

Quan ha arribat el moment de veritat, l'Olympiacos ha endurit la seva defensa, ha canviat la seva estratègia i ha asfixiat un Barça que ha estat sis minuts i mig sense anotar. El parcial local ha estat de 9-0 (66-60).

El Barça, que perdia per 70-62 a 2:15 del final, ha ajustat el marcador, però no ha pogut completar la remuntada. Amb 70-69, Brad Oleson ha fallat dos triples i l'Olympiacos ha sabut assegurar-se una victòria que hauria pogut canviar de bàndol en una última acció en què Àlex Abrines s'ha quedat sense temps per intentar un triple.

El quart partit de l'eliminatòria es disputarà aquest dijous (21 hores).

Derrota blanca

El Reial Madrid ha perdut a la pista de l'Anadolu Efes amb un triple a l'últim segon (75-72) i no ha pogut certificar la seva classificació per disputar la 'final four'.