Eurolliga
Esports Bàsquet 07/04/2016

El Barça Lassa evita el naufragi a Kaunas (59-66)

L'equip blaugrana recupera un desavantatge de 7 punts contra el Zalgiris i es classifica per disputar els quarts de final de l'Eurolliga

Joan Carles Navarro

BarcelonaEl Barça Lassa va aconseguir la victòria a la pista del Zalgiris Kaunas (59-66) i es va classificar com a tercer de grup per disputar els quarts de final de l’Eurolliga. El seu rival serà el Lokomotiv Kuban rus, contra el qual acumula un triomf i una derrota aquesta temporada. Un equip blaugrana nerviós va patir més del que s’havia imaginat per derrotar un rival que no s’hi jugava res. El Madrid, vigent campió, va tombar el Khimki (83-70) i també va segellar la seva presència a la següent ronda, on l’espera el Fenerbahçe.

Obligat per la necessitat, Pau Ribas va reaparèixer amb l’equip blaugrana. El badaloní va ser clau anotant quatre triples de quatre intents i una cistella de dos punts en l’últim minut. En total, 14 punts i molta seguretat en el tram de partit més complicat. Joey Dorsey va acabar amb 12 punts i 13 rebots, però el Zalgiris el va enviar constantment a la línia de tirs lliures, des d’on va fallar 7 dels 9 llançaments que va intentar. El pivot va rebre 8 faltes personals.

La primera part del Barça Lassa va ser indigna d’un equip que es jugava la classificació. El conjunt culer, que va arribar a tenir un desavantatge de 7 punts (14-7), va perdre 11 pilotes i tan sols va anotar 28 punts en 20 minuts molt pobres (34-28). Els blaugranes van capgirar el marcador durant un tercer període que es va acabar amb el resultat de 37-38. Tot i la reacció, els catalans no van ser capaços d’obrir una escletxa en el marcador i no van controlar el partit fins als últims segons.

La presència del Barça Lassa als quarts de final de l’Eurolliga és l’onzena consecutiva. “La victòria és la notícia més important perquè ens qualifica i ens deixa contents. Dos o tres equips grans no seran a la següent ronda”, va dir Xavi Pascual, entrenador d’un conjunt blaugrana que tindrà el factor pista en contra i que, per tant, estarà obligat a guanyar fora de casa per no perdre’s la final four de Berlín. “Hem d’intentar aconseguir una victòria fora de casa”, va advertir el tècnic.