Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet 05/06/2021

Kuric desempolsa la versió creïble del Barça (94-73)

L'equip blaugrana elimina el Joventut de Badalona

i
Àlex Gozalbo
3 min
Kyle Kuric

BarcelonaKyle Kuric, el jugador que fa uns anys va superar un tumor, va dinamitar el tercer i decisiu partit dels quarts de final entre el Barça i el Joventut de Badalona (94-73). L'escorta d'Indiana va anotar els cinc triples que va intentar durant un tercer període en què l'equip blaugrana va construir-se una diferència de 30 punts contra una Penya que va tenir un comiat injust a la seva bona temporada. El conjunt verd-i-negre va competir bé fins al descans, però es va quedar sense energia durant la segona meitat.

Com va fer contra el Zenit de Sant Petersburg, el Barça va respondre molt bé en un moment delicat en què una derrota hauria donat per finalitzada la temporada. Kuric, que va anotar 22 punts (6/6 en triples), i Pau Gasol, que va sumar 14 punts en la primera meitat, van ser els herois d'una tarda en què el Palau Blaugrana va tornar a disfrutar de la presència d’aficionats. Un total de 1.000 espectadors van veure en directe l’enfrontament. L'últim partit de bàsquet amb seguidors al recinte culer datava del 6 de març del 2020, quan el Barça va remuntar un desavantatge de 17 punts contra el Bayern Munic.

Sarunas Jasikevicius va recuperar Nick Calathes. El base grec, que es va lesionar durant la semifinal de l’Eurolliga, s’havia perdut els dos primers partits de l’eliminatòria. L’entrenador lituà va allargar més la rotació del seu equip, utilitzant més jugadors que en els partits precedents. Els 12 integrants van tenir minuts.

Xabi López-Arostegui i Cory Higgins.

Animada per l’aportació de Pau Gasol, que va anotar 14 punts en 10 minuts, la posada en escena del Barça va tenir més energia que altres dies, però el Joventut va saber igualar el ritme de joc blaugrana i aconseguir una bona anotació durant un primer període que va finalitzar amb el resultat de 25-21. A diferència del segon partit, la tendència de joc va ser més ofensiva i els dos equips van apostar per una anotació alta (45-38).

El Barça va obrir una escletxa important a l'inici del tercer període, quan Brandon Davies va impulsar el joc del Barça amb la seva energia (65-46). L'accelerada definitiva va arribar de la mà de Kyle Kuric, que va anotar els cinc triples que va intentar durant un tercer període en què l'equip blaugrana va anotar 37 punts (82-62). Abatuda, la Penya va aprofitar l'últim quart per eixugar la diferència de punts i acomiadar-se de la temporada amb el seu orgull intacte.

Pau Gasol i Àlex Abrines

La semifinal entre el Barça i el Lenovo Tenerife començarà dilluns, quan l’equip insular visitarà el Palau Blaugrana. L’altre eliminatòria, la que enfronta el Reial Madrid i el València Basket, es posarà en marxa aquest diumenge (18.30 h, #Vamos). El conjunt blanc tindrà les baixes de Nico Laprovittola i Sergi Llull.

El júnior, a la final

El Barça júnior va tancar la fase de grups de l’Adidas Next Generation Tournament amb una victòria contra el Mega Soccerbet de Belgrad (79-77) i aquest diumenge (11 h, Esport3 i Barça TV) lluitarà contra el Reial Madrid per proclamar-se campió d’Europa. L’equip entrenat per Fabián Téllez va protagonitzar una remuntada èpica en l’últim període.

stats