Lliga Endesa
Esports Bàsquet 07/06/2015

Un solvent Barça de bàsquet, a una victòria de la final (91-70)

L'equip blaugrana disposarà de tres oportunitats per segellar la seva classificació per disputar l'eliminatòria pel títol de la Lliga Endesa

Marcelinho Huertas / ACB PHOTO

BarcelonaEl Barça de bàsquet ha superat aquest diumenge l'Unicaja (91-70) i disposarà de tres oportunitats per segellar la seva classificació per disputar la final de la Lliga Endesa. Tibor Pleiss, amb problemes al turmell dret, no ha pogut acabar el partit. Tomás Satoransky (19 punts i 7 assistències), Marcelinho Huertas (14 punts) i Justin Doellman (14 punts i 5 rebots) han estat alguns dels jugadors locals més destacats. L'assistència oficial al Palau Blaugrana ha estat de 4.503 espectadors.

Joan Plaza va intentar capgirar la dinàmica del primer partit i ha començat el segon enfrontament de l'eliminatòria amb quatre acompanyants diferents per a Jayson Granger. La sacsejada ha servir perquè l'equip malagueny comencés el duel més activitat, sobretot en defensa, el que ha obligat el Barça a esgotar moltes de les seves possessions. El conjunt visitant ha arribat a tenir una renda de cinc punts (16-21) durant un primer període que, gràcies als 11 punts de Tomás Satoransky, ha acabat amb el marcador empatat (23-23).

El Barça ha canviat el seu ritme de joc en un segon quarte en què ha oberta una escletxa de 17 punts en el marcador (50-33). L'equip blaugrana ha tingut encert des de la línia de tres punts i ha endurit la seva defensa contra l'Unicaja, que ha patit per seguir el seu ritme anotador. Al descans, 50-37.

La renda local ha arribat a ser de 18 punts durant el tercer període (61-43), però aquesta vegada l'Unicaja no ha abaixat els braços i ha aconseguir arribar als últims deu minuts amb opcions de victòria (67-55). El conjunt català, però, ha sabut gestionar la renda i evitar-se problemes.

El tercer partit de la semifinal es jugarà dimecres (21 hores, Teledeporte) a Màlaga. En l'altre partit d'aquest diumenge un València Basket amb baixes importants ha donat la sorpresa i ha superat el Reial Madrid (89-93).