Copa del Rei ACB 2015
Esports Bàsquet 19/02/2015

El Barça tomba el València Basket i s'abona a les semifinals de la Copa del Rei (85-80)

Empès per Álex Abrines i Mario Hezonja, l'equip blaugrana supera els quarts de final per setè any seguit

Mario Hezonja / ACB PHOTO

Enviat especial a Las PalmasEl Barça ha obert aquest dijous la Copa del Rei amb una victòria contra el València Basket (85-80) i disputarà les semifinals de la competició per setè any seguit. Els joves Álex Abrines (16 punts) i Mario Hezonja (13), dos jugadors que tot just sumen 40 anys, han liderat el triomf d'un equip blaugrana que ha anotat 13 tripes.

Xavi Pascual ha intentat imposar un ritme alt al partit i ha utilitzat deu jugadors en els primers set minuts contra un València Basket que ha aconseguit seguir el seu ritme anotador. L'aparició de Mario Hezonja, que ha tancat el primer quart amb vuit punts consecutius, ha obert la primera escletxa culer en el marcador (25-21).

Carles Duran ha atacat els pivots del Barça amb Bojan Dubljevic, que ha anotat els quatre tirs que ha intentat durant la primera meitat (10 punts). El seu canvi de cadira a la banqueta ha millorat les prestacions d'un equip valencià que des del seu ascens competeix amb més frescor i el mateix rigor que abans, quan Velimir Perasovic era l'entrenador. El conjunt culer no ho ha tingut fàcil per allunyar-se en el marcador i ha arribat al descans amb un avantatge de tan sols sis punts (44-38).

Liderat per Justin Doellman, el Barça ha fet una bona gestió de la línia de 6,75 metres i ha aconseguit una renda de 10 punts a l'inici del tercer període (57-47), però després s'ha distret amb els àrbitres i ha vist com el València Basket realitzava una última aproximació (62-59). La reacció culer ha arribat de la mà d'Álex Abrines, que ha anotat dos triples consecutius (70-59).

El València Basket ha fet un últim esforç per ajustar el marcador (74-69), però el Barça ha sabut jugar amb concentració els últims atacs. L'equip blaugrana jugarà aquest dissabte les semifinals contra l'Unicaja.