Bàsquet - Lliga Endesa
Esports Bàsquet 07/10/2018

La Penya sobreviu a un guió ple de canvis imprevistos

El Baxi Manresa recupera 16 punts, però no concreta la remuntada (66-67)

i
àlex Gozalbo
2 min
Albert Ventura abraça Nico Laprovittola al Nou Congost.

BarcelonaDesprés de competir dijous contra el Barça Lassa, el Baxi Manresa es va tornar a quedar ahir a un pam de remuntar contra el Divina Seguros Joventut (66-67). L’equip entrenat per Joan Peñarroya va recuperar un desavantatge de 16 punts, però no va tenir sort en unes accions finals farcides de polèmica. Dos tirs lliures anotats per Nico Laprovittola van sentenciar el partit a 2,6 segons per al final.

La Penya es va estrenar amb el primer triomf de la temporada. La diferència d’encert en el tir exterior va ser decisiva. Nico Laprovittola (16 punts i 10 assistències) i Simon Birgander (13 punts i 8 rebots) van ser dos dels puntuals més fiables sobre els quals es va construir la victòria de l’equip entrenat per Carles Duran. José Nogués, que va anotar tres triples, també va assumir responsabilitats. “Ha sigut un partit bonic. L'hem dominat, però en els últims cinc minuts ells s’han envalentit a casa. La victòria és important per a aquest equip jove en construcció, que ha demostrat caràcter en una pista complicada”, va explicar Laprovittola. “La victòria és important perquè hem guanyat fora de casa contra un rival que ho farà molt bé. Això és Manresa i a l’últim quart hem patit, però en els primers 30 minuts hem fet un bàsquet molt bo. Estic molt content”, va opinar Carles Duran.

“La Penya ha sigut durant 32 minuts molt superior a nosaltres. Hem jugat tres quarts molt dolents. Hem de millorar el nostre joc i jo he de trobar solucions com a entrenador. L’equip ha demostrat cor i caràcter i ha tingut l’opció real de guanyar el partit”, va analitzar Joan Peñarroya. Després de tres quarts dolents, el Baxi Manresa va situar el partit en un escenari imprevisible. La recta final va estar farcida de canvis de guió imprevistos i de decisions arbitrals polèmiques. Una pèrdua de Laprovittola amb 64-65 i 20 segons per jugar va donar una inesperada possessió al Baxi Manresa. Jordan Sakho, que va acabar amb 18 punts, va posar el seu equip al davant amb dos tirs lliures a 7,3 segons (66-65). L’equip local va demanar un 2+1 que els àrbitres no van concedir en considerar que el jugador havia fet passes. “Hi ha decisions que em costen d’entendre, m’agradaria que se’ns respectés”, va opinar Peñarroya. El seu club es queixarà de manera formal a l’ACB. Laprovittola va certificar el triomf visitant amb dos tirs lliures en l’acció següent (66-67), ja que Alex Renfroe va fallar un últim tir de tres intentat a la desesperada. “No crec que l’arbitratge hagi sigut decisiu”, va contestar Duran.

stats