El Maccabi remunta 15 punts i accedeix a la final de l'Eurolliga (67-68)

L’equip de David Blatt s’enfrontarà a Barça o Madrid a la final de diumenge

Marta Campderrós
Els jugadors del Maccabi feliciten Tyrese Rice / EFE

Enviada especial a MilàEl Maccabi ha remuntat 15 punts contra el CSKA de Moscou (67-68) i s’ha convertit en el primer finalista de la 'final four' de Milà. Victor Khryapa ha perdut la pilota en l'últim atac del conjunt rus i Tyrese Rice ha anotat la cistella decisiva. L’equip de David Blatt s’enfrontarà a Barça o Madrid a la final de diumenge.

Milers de seguidors procedents de Tel Aviv han tenyit de groc el pavelló Mediolanum Forum, convertit en una infernal olla a pressió. Els de David Blatt han saltat a pista encoratjats per la seva incansable afició i, liderats per Hickman, han controlat els primers minuts de joc.

El conjunt entrenat per Ettore Messina, molt concentrat, no s’ha deixat intimidar pel tifó groc i ha respost de manera contundent: dominant sota la cistella i aprofitant les imprecisions rivals. L’imparable Kaun, amb 10 dels 19 punts del CSKA, ha estat determinant en el primer quart (19-16).

Els de Moscou han seguit manant en el rebot al segon període i el joc ha començat a ballar al seu antull. Teodosic ha posat ordre en atac, ha obert espais i el CSKA s’ha escapat a 11 punts després del descans (44-33).

Tot i que la seva afició no ha deixat mai d’animar, el Maccabi ha perdut la intensitat i l’agressivitat de l’inici i ha permès que l’equip moscovita agafés una renda de 15 punts (55-40).

El Maccabi no s'ha donat per vençut i ha remuntat la renda. Sonny Weems ha cregut sentenciat el partit amb una cistella a 19 segons del final, però David Blu ha respost amb un triple. El desenllaç, amb Victor Khryapa perdent la pilota en l'últim atac del conjunt rus i Tyrese Rice anotant la cistella decisiva, ha estat inversemblant.