El Joventut marxa d’Europa amb l’orgull intacte (78-84)

i
Àlex Gozalbo
Pau Ribas

BadalonaEl Joventut de Badalona es va acomiadar de l’Eurocup amb una dolorosa derrota contra el Virtus Segafredo de Bolonya (78-84). La Penya va remuntar un desavantatge de 23 punts, però va acabar perdent contra un rival italià que les va passar magres per certificar la seva classificació. A més, l’equip verd-i-negre va patir la lesió al turmell de Xabi López-Arostegui en una nit amarga. Tot i els esforços del club, el partit es va jugar sense públic al Palau Olímpic.

Carles Duran va intentar intensificar el protagonisme d’Ante Tomic en el primer tram d’un partit que el Virtus va començar amb més concentració que el de dimecres. L’equip italià va aprofitar una bona posada en escena i les pèrdues de pilota de la Penya per establir al marcador un avantatge de nou punts (16-25). Sense encert des de la línia de tres, la Penya va arribar al descans amb un escenari complicat (31-43).

Lluny d’aconseguir controlar el partit, el Joventut de Badalona es va col·locar en una situació molt delicada (32-55) i va passar per un moment anímic dolent. Però el caràcter de jugadors com Ferran Bassas (7/10 en triples) i una sobtada millora de l’encert del llançament exterior van servir per capgirar el marcador a tres minuts i mig del final (72-71). La més gran experiència visitant i el cansament local van evitar finalment el triomf de l'equip verd-i-negre.