Esports Bàsquet 02/11/2021

El Partizan, un malson etern per a la Penya (68-67)

El joc col·lectiu del Joventut es queda sense premi a Belgrad

Pau Ribas i Kevin Punter

BadalonaLa Virtus de Bolonya i el Partizan competeixen a l’Eurocup, però les seves plantilles estan capacitades per fer-ho a l’Eurolliga. El Joventut de Badalona ho va patir a Belgrad, on tot i fer un partidàs va perdre contra un rival molt potent (68-67). L’equip entrenat per Zeljko Obradovic va passar-les magres per seguir invicte contra una Penya que va arribar a tenir un avantatge d’onze punts. La bona actuació col·lectiva es va quedar sense premi contra el botxí de la final de l’Eurolliga del 1992.

Concentrat per jugar amb un ambientàs en contra, el Joventut va obrir el partit oferint un joc ràpid i desvergonyit que li va permetre obrir una escletxa inicial en el marcador (2-11). Guillem Vives, Derek Willis i Joel Parra van brillar en un primer tram de partit en què l’equip verd-i-negre va saber accentuar les seves virtuts. Poc acostumat que cap rival els aixequi la veu, el Pionir al·lucinava. El conjunt català va repartir catorze assistències en vint minuts que van generar la mateixa adrenalina dels anys 90. La reacció local no va trigar a arribar. El Partizan va millorar, però no va aconseguir arribar al descans amb l’ambició de la Penya domesticada (34-39).

Quan tothom donava per feta la remuntada del Partizan, el Joventut va exhibir un joc solidari que va generar molts problemes a la defensa sèrbia. La Penya va fer valdre l’estil col·lectiu que s’ha convertit en una de les senyes d’identitat de Carles Duran, un entrenador que sempre somriu quan l’equip verd-i-negre es passa bé la pilota. Pau Ribas va regalar assistències com cap altre jugador sobre el parquet. La renda visitant va créixer fins als onze punts durant el tercer quart (43-54).

L’últim quart va ser una altra història i el Partizan va intensificar la seva pressió contra una Penya que va estar més de nou minuts sense anotar cap llançament en joc. Tot i això, va arribar a l’últim minut amb avantatge en el marcador. Les últimes decisions arbitrals no van afavorir l'equip visitant i una cistella de Kevin Punter a 4,2 segons del final va decidir el partit, ja que el Joventut va perdre l’última possessió.