Lliga Endesa
Esports Bàsquet 30/12/2013

Un Nacho Llovet immens lidera la victòria de la Penya sobre l'Estudiantes (74-81)

El capità del conjunt de Badalona ha anotat 18 punts i ha capturat 10 rebots

Marta Campderrós

BarcelonaEl FIATC Joventut de Badalona ha tancat l'últim partit de l'any amb una victòria a la pista del Tuenti Estudiantes (74-81). Guillem Vives, que era dubte per una sobrecàrrega muscular a la cama esquerra, finalment ha jugat el partit al Palacio de Deportes i, tot i que no ha estat al 100%, ha sumat 10 punts. Però el lideratge de la Penya, aquest dilluns, ha recaigut en mans d'un immens Nacho Llovet, que ha anotat 18 punts i ha capturat 10 rebots.

El conjunt verd-i-negre ha fet un inici espectacular, amb Vives com a titular. Dos triples de Shurna han impulsat una Penya que ha sortit a la pista amb una fam imparable i, al minut 5 de partit, ha posat el 4-18 en el marcador. Ventura i Savané han aportat intensitat al joc dels catalans, amb rebots fàcils i recuperacions de pilota. Els de Salva Maldonado, molt concentrats, han dominat amb autoritat fins el final del primer quart (16-26).

En el segon període, però, una Penya en caiguda lliure s'ha deixat igualar el matx. Un Joventut sense idees ha jugat a res, i l'Estudiantes, més espavilat, ha sabut capgirar el marcador (37-36). Només Llovet ha mantingut la dignitat sobre la pista i ha tornat a avançar al conjunt català (39-40). El capità verd-i-negre ha estat el guia i referent dels de Badalona en aquests minuts de distracció, amb 14 punts i 6 rebots al final del primer acte.

En la represa, el ritme s'ha alentit i la Penya, sense fer gaire més, ha mantingut el seu avantatge en el marcador (53-60). Amb el 62-69 a l'electrònic, els triples de Kirksay i Vives han encaminat el triomf dels de Badalona a dos minuts pel final (65-75). Però la renda s'ha tornat a escurçar a menys d'un minut de la conclusió del matx (70-75). Finalment, l'encert anotador dels de Salva Maldonado des del tir lliure ha sentenciat el triomf català a Madrid.