BÀSQUET - EUROLLIGA
Esports Bàsquet 18/12/2019

El joc col·lectiu de l’Asvel Villeurbanne no distreu el Barça

L’equip blaugrana supera la proposta del conjunt francès (80-67)

i
àlex Gozalbo
2 min
Brandon Davies, pivot del Barça, durant el partit contra l'Asvel Villeurbanne al Palau Blaugrana

BarcelonaEl Barça no va badar contra l’Asvel Villeurbanne i es va apuntar el seu onzè triomf a l’Eurolliga (80-67), on comparteix la segona posició. La victòria li permet seguir el ritme del Reial Madrid, que ahir va remuntar un marcador advers contra l’Armani Exchange de Milà. Àlex Abrines, que va anotar 16 punts amb quatre triples, va ser el jugador local més destacat. “Hem fet un partit regular des del principi fins al final. La nostra concentració ha sigut bona. Cada dia estic anotant més i em trobo molt còmode”, va dir l’aler mallorquí. “Estic molt content perquè hem jugat contra un rival que proposa un bon bàsquet d’equip i hem sabut competir bé fins al final”, va resumir Svetislav Pesic.

Com és habitual en les últimes setmanes, Pesic va tenir les baixes de Thomas Heurtel, Kevin Pangos i Víctor Claver. El tècnic serbi va descartar Artem Pustovyi i va situar Leandro Bolmaro dins de la convocatòria. El jove argentí va sortir de titular i no va decebre al Palau Blaugrana, on un grapat de scouts de la NBA van apuntar les seves virtuts. L’Asvel Villeurbanne va començar el partit amb una bona efectivitat des de la línia de tres punts. L’equip francès va anotar cinc dels sis primers triples que va intentar i això li va servir per mantenir-se a prop del Barça en el marcador. La primera accelerada local (42-31) va tenir resposta del conjunt francès, que va tenir més problemes per allargar la seva producció ofensiva quan els homes de Pesic van millorar la seva punteria des del perímetre. Dos llançaments d’Abrines van animar els aficionats culers, que van vibrar amb el tram final de segon període dels seus jugadors. Adrenalina pura (48-36).

Durant molts minuts el joc col·lectiu del rival francès va ser sòlid i fiable. L’equip visitant va exhibir una bona selecció de tir i va jugar amb ordre i criteri. Amb el pas del temps, però, la defensa del Barça va incomodar l’Asvel Villeurbanne, que va arribar a perdre per 17 punts de diferència (58-41). La defensa de Pierre Oriola va tenir una incidència clau en la victòria del Barça. El pivot de Tàrrega va encomanar l’actitud als seus companys, que van reduir la producció ofensiva d’un rival que no es va rendir. La reacció de l’adversari li va servir per ajustar el marcador (63-56), però no per capgirar-lo.

El Barça no es va deixar enredar i va saber recuperar la concentració per assegurar-se la victòria en una nit en què Cory Higgins va sumar 13 punts gràcies a un grapat de penetracions pel centre de la defensa de l’Asvel Villeurbanne. L’escorta nord-americà va ser capaç de col·locar el cos per llocs en què no hi passava ni una agulla. El bon partit de David Lighty i, sobretot, Charles Kahudi es va quedar sense recompensa al Palau Blaugrana, on el conjunt francès va deixar una bona carta de presentació del seu projecte.

Divendres, a Munic

Després de la victòria contra l’Asvel Villeurbanne, el Barça visitarà divendres la pista del Bayern Munic i diumenge jugarà contra el Joventut de Badalona al Palau Olímpic. L’equip blaugrana disputarà quatre partits en tan sols vuit dies.

stats