NBA
Esports Bàsquet 20/06/2016

LeBron James compleix la seva promesa i fa campions els Cavs (89-93)

L'equip s'ha convertit en el primer de la història que capgira un 3-1 en contra a unes finals de la NBA

i
LeBron James

BarcelonaEls Cleveland Cavaliers han superat els Golden State Warriors (89-93) i s'han convertit en el primer equip de la història que capgira un 3-1 en contra a unes finals de la NBA. Un triple de Kyrie Irving i un tir lliure de LeBron James han decidit un setè enfrontament apassionant.

LeBron James, que ha complert la seva promesa de fer campions els Cavs, ha estat designat com a millor jugador (MVP) de les finals. L'estrella, que ha aconseguit el seu tercer anell, ha acabat amb un triple doble: 27 punts, 11 rebots i 11 assistències. Kyrie Irving ha sumat 17 dels seus 26 punts en la segona meitat.

Els Warriors han tancat la temporada del rècord sense poder revalidar el títol. Draymond Green ha acabat el setè partit amb 32 punts, 15 rebots i 9 assistències. Tot i sumar 17 punts, Stephen Curry no ha fet un bon partit (4/14 en triples).

Draymond Green

La novetat del setè partit ha estat la presència de Festus Ezeli com a titular dels Warriors. La tàctica, però, no li ha sortit bé a Steve Kerr, ja que el pivot s'ha vist fora de ritme.

Els Warriors han arribat al descans amb un avantatge de 7 punts (59-52) gràcies a una primera meitat colossal de Draymond Green, que ha sumat 22 punts (5/5 en triples), 6 rebots i 5 assistències. Sense encert en el tir exterior (1/14 en triples) i sense comunicació defensiva, els Cavs han patit per seguir el ritme anotador del rival.

Animats per J. R. Smith, els Cavs tan sols han necessitat tres minuts per empatar el partit (54-54). L'equip visitant, que ha millorat la defensa, ha arribat a tenir una renda de 7 punts (61-68) durant un tram del tercer període en què Kyrie Irving ha estat clau. Jugant sense pivots, amb el seu ja famós 'small ball', els Warriors han reaccionat (71-71).

El partit ha arribat empatat a l'últim minut (89-89). Un triple de Kyrie Irving ha decidit el partit. LeBron James ha certificat el triomf amb un tir lliure a 10,6 segons del final (89-93).