Bàsquet - Eurolliga
Esports Bàsquet 30/04/2021

El Zenit passa de maldecap a problema greu (74-61)

La defensa de l’equip rus desactiva el Barça i l’eliminatòria es decidirà a cara o creu dimarts

i
Àlex Gozalbo
2 min
Cory Higgins

BarcelonaNova clatellada al Barça, que haurà de guanyar dimarts si vol disputar la final four de Colònia. L’equip blaugrana es va enredar en la defensa del Zenit i va perdre el quart partit de l’eliminatòria de quarts de final (74-61). Sense encert des de la línia de tres punts (4/19) i sense control del rebot, el conjunt català va patir una derrota dolorosa contra un rival que va utilitzar molt millor les seves cartes.

Estrelles com Nikola Mirotic, que va fallar 9 dels 11 tirs que va intentar, o Brandon Davies, que tan sols va poder anotar un punt, van tenir una mala actuació. Nick Calathes, que va sumar 19 punts, va interpretar la situació i va decidir augmentar la seva producció ofensiva en una nit en què el Barça tan sols va repartir 12 assistències. Més enllà de les conseqüències pràctiques de la derrota –l’equip blaugrana està obligat a no fallar dimarts–, el partit va deixar un mal sabor de boca al líder de la temporada regular. Res va sortir com s'havia imaginat.

Jasikevicius va tornar a descartar Leo Westermann, Víctor Claver i Artem Pustovyi per jugar al Sibur Arena, un pavelló que va reunir 4.626 aficionats. Xavi Pascual va utilitzar una defensa zonal per alternar el ritme inicial del partit. L’estratègia li va funcionar. El Barça va trigar a organitzar el seu atac i el Zenit se’n va aprofitar per construir-se una diferència de 14 punts (23-9). Incapaç d’accelerar el ritme i de buscar situacions de transició, cada atac estàtic visitant es va convertir en un malson, en una visita al dentista. Sense encert des de la línia de tres punts i amb percentatges de tir molt baixos, l’equip blaugrana tan sols va poder anotar 26 punts durant uns 20 primers minuts en què la defensa del conjunt rus es va sortir amb la seva (36-26). “No sabria descriure com hem jugat la primera meitat”, va lamentar Jasikevicius, que va trobar a faltar més esperit i una millor utilització de les faltes personals.

La segona part va ser un malson per al Barça, que va anar veient com la diferència de punts local anava augmentant. L’escletxa va arribar a ser feridora (58-36) durant un tercer període en què Kevin Pangos va anotar 12 dels seus 22 punts. El base canadenc va tornar a dominar el ritme de joc contra un equip blaugrana que tan sols va competir a impulsos.

Conscient de les dificultats que estava tenint el rival, Xavi Pascual va utilitzar els temps morts per evitar que el Barça agafés ritme. Quan l’equip blaugrana encadenava dues accions positives, l’entrenador de Gavà aturava el partit i desinflava una hipotètica reacció visitant. Amb més coratge que encert, el conjunt català va reduir la diferència (69-58), però mai va donar la sensació de poder capgirar el marcador contra un rival que va fer molt bé les coses.

Sense públic a Colònia

La final four està programada per al 28 i el 30 de maig. L’Eurolliga va anunciar dimecres que l’esdeveniment es disputarà, com estava previst, al Lanxess Arena de Colònia, però sense públic a les graderies.

Després del sobreesforç dels últims dies, el Barça no té partit aquest cap de setmana.

stats