NBA
Esports Bàsquet 07/10/2014

Comença nova etapa: el debut de Pau Gasol amb els Chicago Bulls en 5 claus

Anàlisi del primer partit del català amb la seva nova franquícia, que ha perdut contra els Washington Wizards (81-85)

Pau Gasol, en acció / TANNEN MAURY / EFE

BarcelonaPau Gasol ha estrenat la nit de dilluns a dimarts nova etapa amb els Chicago Bulls, que han perdut contra els Washington Wizards (81-85). El jugador català ha sumat 8 punts, 8 rebots, 3 taps i 2 recuperacions en 24:48 minuts de joc.

1. Poca precisió

El pivot ha anotat 8 punts. Tot i que ha acabat amb un 3/7 en tirs de camp, Pau Gasol ha exhibit poca precisió en els seus llançaments inicials. Nerviós, ha fallat els primers intents de cistella. Després ha prioritzat la passada abans que el tir.

2. Convivència camaleònica

Pau Gasol ha compartit minuts amb Joakim Noah, que la temporada passada va ser quart en la votació a millor jugador (MVP), i Taj Gibson, que va ser segon com a millor sisè home. Amb el francès, el català ha ocupat posicions més pròximes a cistella. Amb el nord-americà s'ha obert una mica més.

3. Defensa de la pintura

Pau Gasol se les ha vist amb Marcin Gortat i DeJuan Blair a la pintura del United Center. El pivot manté els centímetres i la coordinació de sempre, virtuts que li han permès posar tres taps. El jugador català s'ha esforçat en defensa per intentar agradar Tom Thibodeau.

4. Tres tandes de minuts

El català ha jugat 26:48 minuts repartits en tres tandes de 9:22, 5:26 i 10:00. L'últim quart l'ha vist complet des de la banqueta. Tom Thibodeau ha distribuït la càrrega de temps perquè cap dels seus jugadors arribés als 27 minuts.

5. Opció secundària

Sis jugadors han tingut els mateixos o més tirs que Pau Gasol, que poques vegades s'ha convertit en la primera opció ofensiva. Nikola Mirotic, ex del Reial Madrid, s'ha estrenat a la NBA amb 17 punts, la majoria aconseguits en l'últim període. Derrick Rose, que no jugava amb els Chicago Bulls des del mes de novembre de l'any passat, ha anotat 9 dels seus 11 punts en els primers cinc minuts.