Bàsquet - Lliga Femenina Endesa
Esports Bàsquet 16/01/2023

Núria Martínez: "Tant de bo hi hagi més dones en càrrecs alts, però no se'ns ha de regalar res"

Directora esportiva del Barça CBS

3 min
Núria Martínez, al pavelló J.C. Navarro

Sant Feliu de LlobregatDesprés de ser una de les millors jugadores de bàsquet catalanes de la història, Núria Martínez (Vilassar de Mar, 1984) s'ha estrenat aquesta temporada al càrrec de directora esportiva del Barça CBS. La seva transició als despatxos ha començat de manera exitosa i l'equip s'ha classificat per disputar la Copa de la Reina.

Quina anàlisi fa de la primera meitat de la temporada?

— La valoració és molt positiva. Tenim una plantilla amb moltes jugadores de l'any passat, quan estàvem a la Lliga Femenina Challenge. La dinàmica era bona i formaven un bon grup. Vam incorporar quatre o cinc peces i el resultat ens ha donat un gran rendiment. Moltes jugadores han fet un pas endavant, i això ha fet que la primera volta fos molt exitosa. No ens ho esperàvem, però és merescut perquè la feina del dia a dia és excel·lent.

La clau ha sigut donar continuïtat al projecte?

— Sí, i que fessin un pas endavant. Amb el nivell de la Lliga Femenina Challenge no era suficient i moltes jugadores han fet un inici de temporada esplèndid. A més, hem recuperat Anna Cruz, que feia temps que no la veia jugar tan bé. Tenim Jolene Anderson, que és una de les peces més importants de l'equip, juntament amb Ruth Hamblin-Davis, que és el pilar, un referent, tant en atac com en defensa.

Núria Martínez, al pavelló J.C. Navarro

La connexió amb el públic ha sigut molt bona.

— Estem molt còmodes aquí. Ens estem fent casa nostra i estem construint una identitat. Crec que el públic ho nota i els aficionats cada vegada són més constants. Estem creixent a passos gegants.

Quins han de ser els següents passos del projecte?

— Em centro en els detalls, en anar millorant les petites coses del dia a dia que fan que l'estructura es vagi fent més sòlida i estable. Les jugadores i el cos tècnic han de tenir totes les eines per seguir creixent com a equip. La gent ha de poder treballar còmoda i feliç per evolucionar.

L'estructura del club és atípica, amb la suma del CB Santfeliuenc i el Barça.

— La gestió és bona. Tenim un grup de treball molt actiu i compto amb el suport de Joan Carles Navarro i Mario Fernández, que estan molt a sobre del projecte. Hem inclòs figures que ens estan ajudant a tenir un enfocament més professional. A més, la gent del Santfeliuenc ho està donant tot perquè les coses funcionin. L'estratègia és seguir sumant sinergies.

¿L'estil de joc atrevit és premeditat o una conseqüència de les jugadores que hi ha?

— Isaac Fernández té aquesta manera de jugar, li agrada molt, i identificar les jugadores que tenim és la millor estratègia possible. Ara també hem après a jugar a altres velocitats en funció del que el partit et demana en cada moment. La gestió de l'entrenador està permetent que totes les jugadores estiguin rendint al màxim i se sentin involucrades en el projecte.

Vostè va passar molt de pressa de la pista als despatxos. Com s'està trobant?

— És un canvi molt gran. La perspectiva que tenia com a jugadora és molt diferent de la que tinc ara. M'estic trobant bé i soc capaç d'anticipar-me a les possibles problemàtiques que pot tenir l'equip. És el valor afegit de la gent de l'esport, d'una exjugadora. S'han de millorar moltes coses, però estem evolucionant bé.

Encara hi ha poques dones en llocs de poder.

— Tant de bo hi hagi més dones en càrrecs alts, però no se'ns ha de regalar res. Els rols de poder han d'estar ocupats per les persones més preparades i capacitades. Això sí, hem d'eliminar els obstacles perquè cap dona sigui discriminada i l'elecció es faci sense prejudicis.

Quina Lliga Femenina s'ha trobat?

— És el primer any que visc una competició tan homogènia, és una lliga molt disputada i cara. És una competició molt maca, on molts equips estan competint contra els primers. Això és molt positiu. L'exigència és molt positiva per a una competició que vol créixer. La Lliga Femenina Endesa està tenint visibilitat, però en podríem tenir més. Hem de millorar.

stats