Eurolliga
Esports  /  Bàsquet 18/05/2014

L’Eurolliga abolirà les llicències i repensarà el seu sistema de classificació

El projecte, que s'estudiarà al mes de juliol, pretén impulsar un sistema de classificació priramidal més clar en què l'únic camí per accedir a la competició sigui l'Eurocup

àlex Gozalbo
1 min
Jordi Bertomeu i Pablo Salazar / EFE

Enviat especial a MilàJordi Bertomeu, president executiu de l'Eurolliga, s'ha reunit aquest diumenge a Milà amb periodistes de 15 mitjans de comunicació europeus (entre ells l'ARA) per explicar algunes de les idees amb les quals treballa per als pròxims anys. L'organisme revisarà durant una reunió que se celebrarà al mes de juliol el seu sistema de classificació.

El projecte pretén abolir les llicències i impulsar un sistema piramidal de competició més clar en què l'únic camí per accedir a l'Eurolliga sigui l'Eurocup. La segona competició europea, que passarà a tenir 36 equips (12 menys que ara) es nodrirà dels millors equips de les competicions domèstiques. L'Eurolliga es reservaria dues o tres 'wild cards'.

Hi haurà descensos i ascensos entre l'Eurocup i l'Eurolliga. Els pitjors equips de la màxima competició europea acabaran la temporada disputant la segona fase de l'Eurocup. El criteri passa a ser únicament esportiu.

A més, l'Eurolliga proposarà homogeneitzar les lligues domèstiques amb uns estàndards mínims. L'organisme vol donar la seva opinió sobre el calendari i el número d'equips òptim. A més, marcarà directrius sobre temes fiscals i de màrqueting o sobre les característiques dels pavellons.

L'Eurolliga ha valorat positivament aquesta temporada, on els seus pavellons han incrementat un 10% la seva assistència.

stats