Bàsquet - Eurolliga

Remuntada per explicar durant anys i panys (111-109)

L'equip blaugrana recupera 20 punts i supera l'Unics Kazan a la pròrroga

Nico Laprovittola

BarcelonaEl Barça va tancar la primera volta de l’Eurolliga amb una èpica victòria contra l’Unics Kazan (111-109) i ja acumula nou triomfs consecutius a la màxima competició europea. L’equip blaugrana, que va recuperar un desavantatge de 20 punts per forçar la pròrroga, tan sols ha perdut dos partits en 17 jornades i arriba a la meitat de la temporada regular amb el millor registre de la història. Les dades adquireixen una dimensió esperançadora quan es comparen amb les de la temporada passada (11-6), quan els culers van acabar disputant la final del torneig a Colònia. L’aportació de Nikola Mirotic (28 punts), Nico Laprovittola (12 punts i 8 assistències) i Kyle Kuric (24 punts amb 4 triples) va ser decisiva en una nit amb només dues errades des de la línia de tirs lliures (42/44).

Sarunas Jasikevicius va tornar a tenir les baixes de Nick Calathes, Cory Higgins, Àlex Abrines, Sergi Martínez i Nigel Hayes-Davis. Les cinc absències concentrades en tres posicions van obligar l’entrenador lituà a filar prim en unes rotacions molt ben dissenyades. Tot i aquestes absències tan importants, el conjunt culer va arriscar tàcticament contra un dels rivals més en forma d’Europa i Nikola Mirotic tan aviat va jugar d’aler com de pivot.

El joc anàrquic de l’Unics Kazan va posar a prova la defensa del Barça en un primer quart en què l’equip rus va ser capaç d’anotar 28 punts (27-28). La diferència visitant va arribar als 10 punts durant un segon període en què l’equip blaugrana va perdre massa pilotes i no va tenir una transició defensiva sòlida (35-45). La diferència va créixer fins als 20 punts durant un tercer quart molt cru per als interessos culers (51-71). Quan els aficionats ja agafen el seu abric per abandonar el Palau va arribar la metamorfosi.

El Barça va buscar la complicitat del públic, que es va encendre amb Isaiah Canaan, i l’energia de Dante Exum per empatar el resultat en un últim quart memorable que els aficionats trigaran a oblidar. Mirotic va forçar la pròrroga amb tres tirs lliures a 15 segons del final, ja que Lorenzo Brown va fallar l’últim tir visitant. En el temps extra, el partit es va decidir en l’últim minut. Canaan no va aguantar la pressió i va fallar dos tirs lliures decisius. A més, Brown va tornar a fallar un triple sobre la botzina.

Mario Hezonja

Després del partit contra l’Unics Kazan, el Barça tancarà l’any jugant dimarts contra el MoraBanc Andorra i dijous contra el Bitci Baskonia. El calendari de l’equip blaugrana és molt exigent, ja que la pròxima setmana també haurà de competir contra el Reial Madrid. El clàssic del dia 2 servirà per tornar a mesurar la temperatura de dos dels grans favorits.

La Penya, líder a l'Eurocup (73-87)

Pel que fa a l'Eurocup, el Joventut de Badalona va aconseguir la victòria a la pista de l'Slask Wroclaw (73-87). La Penya, que va recuperar el lideratge del grup, va tenir les baixes d'Ante Tomic i Pau Ribas, per un procés víric, de Ferran Bassas, que fa uns dies va donar positiu en covid-19, i de Brandon Paul i Derek Willis, que van viatjar als Estats Units per regularitzar el seu visat. Vladimir Brodziansky va anotar 29 punts en una nit en què Albert Ventura va disputar els 40 minuts. L'equip verd-i-negre va aprofitar un bon inici per tenir la iniciativa i construir-se una diferència de 15 punts (20-35). Tot i la reacció local, la victòria va ser per al conjunt badaloní, que va tancar el partit amb un contundent 9-24.