Bàsquet - Eurolliga

L'era Saras, sinònim de somnis potents (81-72)

Un Barça èpic elimina el Bayern Munic i repetirà presència a la 'final four'

Sarunas Jasikevicius

BarcelonaDesprés de sis temporades consecutives veient la final four per televisió, el Barça estarà per segon any consecutiu entre els quatre millors equips de l'Eurolliga. L'equip blaugrana va superar un incòmode Bayern Munic (81-72) i va segellar la classificació per viatjar a Belgrad (3-2). El rival del conjunt culer a les semifinals serà el Reial Madrid.

Nico Laprovittola, que va sumar 26 punts amb 5/7 en triples, i Nikola Mirotic, que en va anotar 20, van ser els herois locals. El Bayern Munic va resistir fins al tercer quart, quan ja no va poder contenir l'anotació culer. "Hem reaccionat després del descans, quan hem millorat la nostra defensa", va dir el jugador argentí. El Palau Blaugrana, que va reunir 7.444 espectadors, el rècord de la temporada, va exhibir múscul en una nit que serà recordada durant anys. "Hem escurçat la rotació. Tota la gent que competeix a l'Eurolliga sap com és de difícil classificar-se per disputar la final four", va analitzar Sarunas Jasikevicius.

El Bayern Munic va ser durant molts minuts un malson per al Barça. "Ells volien guanyar el partit i han fet una bona feina, però els meus jugadors han tingut una actuació increïble", va opinar Andrea Trinchieri, que va tenir problemes per acompanyar l'anotació d'Ognjen Jaramaz (17 punts) en els moments en què la defensa del conjunt local va augmentar la seva intensitat.

Celebració de Nikola Mirotic

El Barça va obrir el partit amb molta concentració. Com havia demanat el seu entrenador, l'equip blaugrana va jugar amb paciència i va perdre poques pilotes contra la defensa del Bayern Munic (7-2). Un parcial de 2-13 va capgirar el marcador al Palau Blaugrana, on el Bayern Munic va aprofitar l'energia de Jaramaz i Hunter per construir-se una diferència de sis punts (9-5). Sense la millor versió de Calathes, el conjunt català va recórrer a Mirotic i Laprovittola. El pas dels minuts va espessir el joc i el rival alemany es va veure beneficiat pel seu gran nivell de contacte contra un Barça que va arribar al descans amb un desavantatge de sis punts (31-37).

Laprovittola va liderar l'anotació del Barça en un tercer quart en què els 13 punts de l'argentí van servir per apuntar-se un parcial de 29-15 (60-52). La passa final la va donar Mirotic. "A l'Eurolliga no hi ha partits fàcils. Nosaltres hem sabut patir. No hem fet la primera part que volíem fer, però la segona ha sigut espectacular", va dir l'aler pivot montenegrí. El pas dels minuts va penalitzar la proposta del Bayern Munic, que es va desmoralitzar quan la diferència blaugrana va créixer fins als 13 punts (68-55). Sense energia per a una altra remuntada èpica, l'equip alemany va tancar la segona temporada consecutiva en què es queda a un pam de la final four.

L'Efes espera rival

El quart integrant de la final four serà el guanyador del partit que aquest dimecres (20.30 h, DAZN) disputaran l'Olympiacos i l'AS Monaco. El seu rival a les semifinals serà l'Anadolu Efes, vigent campió del torneig.