Bàsquet - Eurolliga

La defensa del Bayern Munic dessintonitza el joc del Barça (75-90)

L'equip blaugrana perd l'equilibri ofensiu contra un rival molt competitiu

Nick Calathes i Vladimir Lucic

BarcelonaSi el Barça va patir la temporada passada per eliminar el Zenit de Sant Petersburg als quarts de final de l'Eurolliga, aquest any haurà de suar sang per desfer-se del Bayern Munic (75-90). L'equip alemany va dominar el joc gràcies a una brillant estratègia defensiva que va anul·lar el llançament exterior d'un conjunt culer que va fallar massa triples. Sense punteria, els espais es van reduir en excés. "Els detalls ens estan matant. Hem intentat fer una bona feina, però ells han fet un gran partit", va lamentar Sarunas Jasikevicius, que es va mostrar molt incòmode amb el criteri arbitral.

L'heroi visitant va ser DeShaun Thomas, que va anotar 25 punts amb 6/7 en triples. "El segon partit era molt important per a nosaltres i tothom ha fet una bona feina", va analitzar l'exjugador del Barça. "Estic molt content perquè ara tindrem dos partits a casa. És un gran repte per a nosaltres", va analitzar Andrea Trinchieri.

Nicola Mirotic, que va sumar 16 punts, 7 faltes rebudes i 6 rebots, i Nick Calathes, que va aportar 13 punts i 8 assistències, van ser dels pocs jugadors locals inspirats en una nit per oblidar. El Barça va tenir les baixes de Cory Higgins (lesió) i Pierre Oriola (decisió tècnica), però la clau va ser la defensa d'un Bayern Munic que sempre va portar la iniciativa en el joc. Els reserves de l'equip alemany van aportar moltes més coses que la segona unitat blaugrana.

El Bayern Munic d'Andrea Trinchieri va tenir la baixa de Darrun Hilliard, que dimarts va patir una fractura. Andreas Obst va ocupar el seu paper amb encert a l'equip alemany, que va fer una primera meitat extraordinària. El conjunt visitant va incomodar amb situacions defensives de dos contra un el joc del Barça, que va arribar a tenir un desavantatge de 16 punts (31-47). DeShaun Thomas va anotar 16 punts durant una primera meitat en què els locals van perdre massa pilotes i no van tenir bons percentatges d'encert des de la línia de tres punts. Sense generar joc des del pal baix, l'equilibri culer va quedar en risc i tan sols Nick Calathes trobava idees creatives per anotar (35-48).

Nico Laprovittola i Nick Weiler-Babb

L'equip blaugrana va intentar accentuar el seu llançament exterior per obligar la defensa alemanya a obrir-se, però l'estratègia no sempre va trobar l'encert dels tiradors culers. El Bayern Munic, en canvi, va mantenir l'equilibri en una segona part en què dos triples d'Andreas Obst van desanimar el Barça quan intentava remuntar. Del 56-61 es va passar a un 56-67. Tot i intentar-ho, el conjunt català no va poder trobar la remuntada en un últim quart molt sòlid del rival.

Dimecres, tercer partit

L'eliminatòria de quarts de final es trasllada ara a la pista del Bayern Munic. El tercer partit de l'eliminatòria es jugarà a Munic el dimecres que ve (19 h, DAZN). El quart matx està programat per divendres.