Bàsquet - Eurolliga

El Barça perd frescor i pistonada (73-75)

Un equip blaugrana descol·locat pel coronavirus acumula tres derrotes consecutives

Nikola Mirotic

BarcelonaDos dies després de perdre contra el Baxi Manresa, el Barça va caure derrotat contra l'AX Armani Exchange de Milà (73-75). L'equip blaugrana no va poder gestionar una diferència de 10 punts i es va quedar sense opcions de victòria en un últim quart en què va rebre 28 punts. El conjunt català va patir la tercera derrota consecutiva.

"Hem perdut a casa perquè no hem seguit el pla de partit, no podem treure'n conclusions positives", va analitzar Sarunas Jasikevicius. L'entrenador va recuperar Brandon Davies i Sergi Martínez, però va tenir les baixes de Nick Calathes, Àlex Abrines, Dante Exum i Pierre Oriola. L'aportació de Kyle Kuric (22 punts) i Nikola Mirotic (18) no va ser suficient contra un equip molt potent.

Sense Shavon Shields ni Luigi Datome, l'AX Armani Exchange de Milà d'Ettore Messina perd capacitat física a la posició d'aler, però continua sent un equip farcit de talent i amb una defensa molt ben organitzada i difícil de contrarestar. Sergio Rodríguez, que va anotar 10 dels primers 14 punts del conjunt italià, va liderar la producció ofensiva del rival del Barça durant una primera meitat marcada per la bona defensa visitant. Els locals tan sols van poder anotar 28 punts en uns primers 20 minuts en què els seus percentatges de tir van ser molt baixos. Les onze pèrdues de pilota en els primers dos quarts tampoc van ajudar a tenir continuïtat en el joc (28-34).

Sertac Sanli

Jasikevicius va utilitzar el descans per ajustar algunes situacions amb l'objectiu d'apoderar-se del ritme de joc. L'estratègia li va funcionar i, quan perdia per vuit punts de diferència, el Barça va capgirar el marcador amb un parcial de 19-2 (47-38). La màxima diferència local va ser de 10 punts. La reacció de l'Olimpia de Milà va arribar amb Malcolm Delaney com a botxí. L'exjugador blaugrana va anotar 15 punts gràcies a quatre triples. L'últim quart del conjunt italià va ser brillant i li va permetre arribar als últims segons amb avantatge. Els triples finals de Kuric i Mirotic van afegir emoció, però Laprovittola va fallar un llançament sobre la botzina i la victòria va ser per als italians. "Després d'un tercer quart horrible, hem sabut reaccionar", va dir Messina.

Calendari sense treva

El calendari no dona treva al Barça, que aquest dijous tornarà a jugar al Palau Blaugrana. L'equip català rebrà l'Anadolu Efes, el vigent campió de la competició en un altre partit de màxima exigència. El duel de la primera volta es va resoldre amb victòria culer a la pròrroga.