• Barça: Satoransky (7), Laprovittola (17), Kalinic (9), Parker (12), Vesely (8) -cinc inicial-; Jokubaitis (13), Hernangómez (15), Rubio (7), Abrines (6) i Da Silva.
  • Partizan: Punter (6), Avramovic (27), Ponitka (-), LeDay (16), Kaminsky (6) -cinc inicial-; Dozier (4), Caboclo (3), Nunnally (7), Smailagic (4), Andjusic (3) i Trifunovic.
  • Resultats parcials: 29-24 / 22-24 / 23-20 / 20-8
  • Àrbitres: Olegs Latisevs, Piotr Pastusiak i Arturas Sukys.
  • Eliminat: Hernangómez.
  • Pavelló: 7.047 espectadorsal Palau Blaugrana.

Un té 33 anys. L'altre 23. Un estava fart de l'NBA. L'altre té ganes d'anar-hi. Ricky Rubio i Rokas Jokubaitis van liderar la victòria del Barça contra el Partizan (94-76). La seva combinació va impulsar el joc d'un equip català que va assegurar-se la presència en les eliminatòries de l'Eurolliga. Més enllà de les estadístiques, el seu impacte va ser majúscul. El conjunt culer va aprofitar la seva bona sintonia per assegurar el triomf en un partit marcat per la presència massiva d'aficionats serbis al Palau Blaugrana.

El Barça va trigar a agafar el pols a un partit contra un rival que va obrir la nit arriscant en defensa (9-16), però la irrupció en el partit de Jokubaitis li va permetre arribar al final del primer quart amb molts punts anotats i un marcador favorable (29-24). L'equip blaugrana, que tan sols va fallar deu tirs durant la primera meitat, va utilitzar uns bons percentatges per arribar al descans amb un escenari optimista (51-48).

Grimau va col·locar Rubio i Jokubaitis junts a l'inici del tercer quart, una estratègia que va impulsar el joc blaugrana (67-52). El lituà ha recuperat la seva millor versió coincidint amb el reajustament de la seva posició sobre el parquet. Ben dirigit des de la banqueta, el Partizan va ser capaç de reaccionar i ajustar el marcador (74-70). L'equip serbi no va ser capaç de tenir la continuïtat necessària per arribar a un final ajustat i es va quedar molt lluny de sorprendre.

Shannon Evans a París.

Doble eliminació catalana

El Joventut va perdre a la pista del París Basketball el partit dels quarts de final de l'Eurocup masculina i es va acomiadar de la competició europea (86-70). La Penya no va ser capaç de mantenir durant la segona part el nivell exhibit durant els primers 20 minuts.

Tot i jugar amb orgull, l'Spar Girona va tornar a perdre contra el Besiktas (66-68) i va quedar eliminat a les semifinals de l'Eurocup femenina. L'equip entrenat per Roberto Íñiguez, que no va poder comptar amb Giedre Labuckiene, no en va tenir prou amb un bon tercer quart per aconseguir una remuntada molt difícil.