Bàsquet - Lliga Endesa

L'as a la màniga de Roger Grimau no té premi: l'Instant Replay de l'ARA

L'entrenador del Barça arrisca jugant el tram final sense pivot

2 min
Roger Grimau, entrenador del Barça

BarcelonaDesprés de remuntar un desavantatge de 14 punts, el Barça no va poder completar la reacció a la pista del Baskonia, que necessitava guanyar per no quedar lluny de les posicions de play-off (103-96). Roger Grimau va arriscar jugant sense pivot el tram final. Rubio, Satoransky, Laprovittola, Kalinic i Parker van descol·locar els rivals bascos durant uns minuts, però l'estratègia no va tenir recompensa. "Alguns dels seus rebots ofensius ens han fet mal", va analitzar l'entrenador català. Els rebots i l'actuació de Markus Howard (37 punts amb 8/22 en triples) van ser decisius.

Fotis Katsikaris, l'entrenador del Bàsquet Girona.

Sense rotacions d'escola

El Bàsquet Girona va perdre contra l’UCAM Múrcia (81-73). Un segon quart molt dolent va penalitzar l’equip gironí, que no va poder completar la remuntada. Fotis Katsikaris no va poder comptar amb Yves Pons ni Quino Colom. “A la pista s’ha de donar tot. Els jugadors ja tenen el missatge i ara està a les seves mans. Som una plantilla de 14, i no faré rotacions d'escola perquè estiguin contents. He de buscar els jugadors que estan preparats per a la guerra”, va avisar l’entrenador grec. El seu objectiu és que tots els jugadors facin un pas endavant en el tram final de temporada.

El triple decisiu de Marcis Steinbergs.

Una jugada sense nom

El Baxi Manresa es va endur una victòria molt treballada en la visita a la complicada pista del Joventut Badalona (81-83). El derbi es va decidir amb un triple sobre la botzina de Marcis Steinbergs, que va emular el seu tir guanyador de fa uns dies. "La jugada no té nom, bàsicament perquè les pissarres estan sobrevalorades. El que sí que hi ha és una passada molt bona de Dani Pérez al jugador que buscàvem, i després Brandon Taylor ha reconegut que Marcis Steinbergs tenia un tir més bo. Però la podem anomenar talent", va dir Pedro Martínez.

Orgull contra les circumstàncies

Tot i tenir les baixes d'Ante Tomic, Tyler Cook i Pau Ribas i fer una primera part molt dolenta, la Penya va ser capaç de recuperar un desavantatge de 22 punts contra el Baxi Manresa i arribar als últims 2,3 segons per davant en el marcador. "Estic molt orgullós dels nostres jugadors, que ho han donat tot a pesar de les circumstàncies, que eren molt difícils. Els nois han jugat amb tota l'energia", va analitzar Carles Duran, que va saber modificar la defensa davant les situacions de bloqueig directe i provocar que el rival tan sols anotés sis punts en el tercer període.

stats