El Barça tomba el Madrid en el clàssic (85-79)

• Barça: Satoransky (3), Laprovittola (25), Kalinic, Parker (9), Vesely (11) -cinc inicial-; Hernangómez (10), Rubio (11), Da Silva (5), Abrines (9), Brizuela i Jokubaitis (2). Entrenador: Roger Grimau.
  • Reial Madrid: Campazzo (8), Musa (14), Deck (14), Yabusele (10), Tavares (6) -cinc inicial-;Rodríguez, Fernández (3), Hezonja (9), Poirier (4) i Llull (11). Entrenador: Chus Mateo.
  • Resultats parcials:  27-11 / 18-22 / 19-25 / 21-21
  • Àrbitres: Carlos Peruga, Martín Caballero i Francisco Araña.
  • Eliminats: Tavares i Poirier.
  • Pavelló: Palau Blaugrana. 7.726 espectadors.

Aquest Barça no renuncia a res. L'equip blaugrana es va endur el clàssic contra un Reial Madrid que va trigar a entrar en el partit i, quan ho va fer, va perdre la concentració amb l'arbitratge (85-79). La derrota abaixa els visitants de la primera posició i converteix l'Unicaja en el nou líder de la Lliga Endesa. El Palau Blaugrana, que va tenir 7.726 espectadors, la millor entrada de la temporada, va impulsar el joc d'un conjunt català molt sòlid.

L'heroi del triomf local va tornar a ser Nico Laprovittola. L'escorta argentí va sumar 25 punts amb 4/7 en triples i 5 assistències contra el seu exequip. "Els que ho vivim sabem el que significa un clàssic. Avui no era un partit més. Nosaltres no tenim una posició privilegiada a l'ACB i, per tant, hem de lluitar tots els partits fins al final. Hem de seguir treballant, però tenim un equipàs", va explicar.

"Era un partit important. Hem de disfrutar d'aquesta victòria perquè ja patim prou. Hem fet un molt bon partit, amb un gran inici. Quan ells han reaccionat, hem sabut trobar solucions per guanyar", va analitzar Roger Grimau. L'entrenador del Barça va descartar Joel Parra i Oriol Paulí. "Durant la primera meitat no hem entès el ritme del partit", va lamentar Chus Mateo, tècnic del Madrid.

Ricky Rubio durant el clàssic

El primer quart del Barça va ser brillant. L'aportació de Ricky Rubio, que va sumar 8 punts en quatre minuts, i Nico Laprovittola, que va anotar tres triples, va ser clau perquè l'anotació de l'equip blaugrana es disparés contra el Reial Madrid, que va trigar a oferir una versió sòlida. La poca punteria des de la línia de tres va ser una llosa per al conjunt blanc. Quan encara no s'havien jugat ni deu minuts, la diferència culer va créixer fins als 18 punts (27-9).

Celebració d'Àlex Abrines

El Barça, que va anotar 38 punts en els primers 15 minuts, va imposar el seu ritme de joc durant un primer tram de clàssic de clar domini blaugrana (38-17). "La manera amb la qual hem començat el partit és vergonyosa", va reconèixer Sergi Llull. Chus Mateo va proposar una defensa zonal per dificultar la circulació de pilota del conjunt català, una estratègia que s'està posant de moda entre els rivals culers. El Madrid va saber intensificar la seva energia durant un tram final de segon quart en què la diferència es va ajustar (45-33).

Tot i la quarta falta personal d'un incòmode Edy Tavares, el Reial Madrid va aprofitar el tercer quart per apoderar-se de la iniciativa en el joc (60-56). Facu Campazzo va liderar la reacció d'un equip visitant que va aprofitar la seva major amplitud de banqueta. El Barça, que va encaixar 25 punts en 10 minuts, va ser capaç d'arribar a l'últim quart amb una renda de sis punts (64-58).

El Madrid va aconseguir col·locar-se a només dos punts del Barça (65-63), però el seu malestar amb els àrbitres no li va permetre mantenir la concentració necessària per completar la remuntada. L'equip blanc es va quedar sense Tavares i Poirier, eliminats per faltes personals, per jugar els últims minuts. La defensa blaugrana i la determinació d'un Laprovittola inspirat van acabar desactivant els últims intents del conjunt visitant.

Derrotes de Manresa, Girona i la Penya

Tot i tenir una bona posada en escena, el Baxi Manresa va perdre a casa contra l'Unicaja (77-88). L'equip bagenc no va ser capaç de mantenir un avantatge de 20 punts contra un dels equips que estan més en forma de la competició. "Són molt bons i ens han superat. A la segona part, han estat millors físicament i han tirat molt bé", va reconèixer Pedro Martínez, tècnic del conjunt català.

El Bàsquet Girona va caure derrotat a la pista del Lenovo Tenerife. "Hem estat bé tàcticament en defensa durant la major part del partit, però ens ha faltat estar bé en atac. Això ens ha afectat molt en la confiança dels tirs alliberats", va analitzar Fotis Katsikaris, entrenador de l'equip català.

El Joventut, per la seva banda, va perdre dissabte contra l'UCAM Múrcia (75-82). La Penya va homenatjar Simon Birgander, exjugador de l'equip verd-i-negre.