Bàsquet - Eurolliga

El Barça torna a tenir la paella pel mànec (66-75)

Un equip blaugrana molt fiable recupera el factor pista contra el Bayern Munic

Rolands Smits

BarcelonaEl Barça va recuperar la iniciativa en el joc, va superar el Bayern Munic (66-75) i es va situar a una victòria de classificar-se per disputar la final four de l'Eurolliga (2-1). Sarunas Jasikevicius va ser capaç de revertir la dinàmica del segon partit amb una sèrie de retocs tàctics que van impulsar el rendiment d'un equip blaugrana molt fiable. Nikola Mirotic, que va sumar 25 punts, va liderar el triomf d'un Barça molt concentrat. L'aler pivot va completar amb un últim quart sensacional un partit majúscul. Nick Calathes, que va aportar 8 punts, 8 assistències i 7 rebots, també va competir a un nivell molt alt a Munic.

"La primera part ha sigut la definició perfecta de solidesa", va analitzar Saras. L'entrenador lituà, que va repetir convocatòria, encara no va fer reaparèixer un Cory Higgins que ja finalitza l'última fase de la seva recuperació. Andrea Trinchieri va trobar a faltar els punts de Darrun Hilliard, però va saber trobar arguments alternatius per competir bé contra el Barça. La poca producció ofensiva durant la primera meitat, però, es va convertir en una llosa per als locals.

El Barça va utilitzar el primer quart per fer algunes de les coses que no va poder fer dijous. L'equip blaugrana va anotar de tres punts, va poder córrer i va dominar el ritme des de la defensa. El conjunt català va utilitzar tres triples de Nico Laprovittola per anotar 18 punts en uns primers cinc minuts en què la renda visitant va ser de 13 punts (5-18). A més, Nikola Mirotic va tenir una producció ofensiva molt constant contra un rival que va patir per seguir el ritme anotador dels visitants (17-26).

Cinc punts consecutius de Dante Exum li van donar al Barça la màxima diferència de la primera meitat (22-41). La concentració de l'equip blaugrana, que tan sols va perdre una pilota en els primers 20 minuts, va ser molt bona contra un Bayern Munic que va tenir problemes per superar la defensa de canvis del conjunt català. La utilització de Rolands Smits com a pivot li va funcionar molt bé a Saras, que sempre va tenir la paella pel mànec. Tan sols Vladimir Lucic i Augustine Rubit van anotar amb continuïtat (31-49).

El Bayern Munic va augmentar la seva pressió defensiva durant un tercer quart en què el Barça va perdre la concentració. L'equip alemany va aprofitar les errades del conjunt català per ajustar el marcador. Els visitants tan sols van poder anotar 10 punts en 10 minuts (49-59).

El subcampió de l'Eurolliga es va aferrar als punts de Nikola Mirotic per recuperar una producció ofensiva constant durant el primer tram d'un últim quart que va acabar amb la moral d'un Bayern Munic especialitzat en remuntades. L'equip alemany es va col·locar a nou punts de distància, però quan ja era massa tard i no li quedava temps per completar la remuntada. El Barça va saber mantenir l'ordre i la calma per assegurar-se una victòria que té una gran importància estratègica.

El quart partit de l'eliminatòria es jugarà divendres (20.45 h, DAZN), de nou a l'Audi Dome de Munic. Si el Barça guanya, obtindrà la classificació per a les semifinals, on ja espera el Reial Madrid. Si l'equip català perd, el Palau Blaugrana acollirà el cinquè i definitiu matx.

Toni Naspler

Derrota d'un Baxi Manresa sense bases (96-102)

Un Baxi Manresa sense bases va perdre contra el Coosur Reial Betis (96-102). L’equip entrenat per Pedro Martínez, que va tornar a tenir les baixes de Sylvain Francisco, Dani Pérez i Dani Garcia, no va poder superar un rival que lluita per evitar el descens. Chima Moneke, que va sumar 17 punts i 9 rebots, va ser el jugador local més destacat.