El partit perfecte de Jan Vesely té truc amagat

• València Basket : Jones (15), Puerto (2), Anderson (6), Inglis (13), Davies (7) -cinc titular; Pangos, Harper, López-Arostegui (4), Robertson, Ojeleye (19), Claver (10) i Pradilla (2).
  • Barça: Satoransky (6), Jokubaitis (2), Kalinic (13), Parker (12), Vesely (21) -cinc titular; Hernangómez (8), Rubio (3), Brizuela (2), Parra (8,) Abrines i Laprovittola (13).
  • Resultats parcials: (20-20 / 22-17 / 15-22 / 21-29-
  • Àrbitres: Lottermorser, Nedovic i Cici.
  • Eliminats: Cap.
  • Pavelló: 7.437 espectadors a la Fonteta.

El dia en què Sarunas Jasikevicius ha criticat els dirigents del Barça per com van gestionar la seva sortida del club, l'equip blaugrana s'ha apuntat una victòria de gran valor estratègic a la pista del València Basket (78-88). Jan Vesely, que ha anotat els deu tirs de camp que ha intentat, ha fet un partit perfecte a la Fonteta. El pivot txec ha sumat 21 punts en 26 minuts. "Estic content de com hem mantingut la concentració en el partit. Hem jugat amb intensitat durant la segona meitat", ha dit.

"Vesely està fent una gran temporada. No només per les estadístiques sinó pel seu compromís i lideratge. Teníem un partit difícil contra la millor defensa de la competició. Hem fet una gran segona part, té un gran mèrit", ha analitzat Roger Grimau, que ha presumit de les 26 assistències del seu equip. Ricky Rubio ha jugat el seu segon partit amb la samarreta blaugrana. Les estadístiques (3 punts, 4 assistències i 2 rebots) no fan justícia a la seva incidència en el joc, que ha tingut un impacte notable.

Jabari Parker en acció a la Fonteta.

El Barça ha començat el partit amb concentració a la Fonteta, on s'ha construït una diferència de deu punts (6-16). Àlex Mumbrú ha sigut capaç de capgirar la dinàmica inicial apostant per un equip més físic. L'aposta per jugadors com Damien Inglis, Semi Ojeleye o Justin Anderson ha funcionat al València Basket, que ha arribat al descans amb un marcador favorable. Les pèrdues de pilota del conjunt culer han sigut excessives (42-37).

El partit ha arribat igualat als últims deu minuts (57-59). Liderat per Rubio, el Barça ha agafat la iniciativa en el marcador amb un parcial molt favorable que ha descol·locat un València Basket sense encert en el tir exterior. "Hem fallat bons tirs i en l'últim quart ells ens han portat al límit. No hem pogut imposar el nostre físic i ens han passat per sobre en els últims 8 minuts", ha analitzat Mumbrú.

Rècord de Mike James

Mike James ha anotat 20 punts i ha superat el rècord de Vassilis Spanoulis. El jugador del Mònaco, que s'ha desfet de l'Estrella Roja (98-80), s'ha convertit en el màxim anotador històric de l'Eurolliga.