L'equip blaugrana es retroba amb la victòria a la pista del Zalgiris

• Zalgiris: Evans (13), Giedraitis (6), Smits (11), Ulanovas (15), Hayes -cinc inicial-; Sumner (7), Birutis (18), Lavrinovicius (2), Dimsa (5), Hollins (3) i Lekavicius. Entrenador: Kazys Maksvytis.
  • Barça: Satoransky (10), Laprovittola (18), Kalinic (12), Da Silva, Vesely (15) -cinc inicial-; Parker (8), Hernangómez (6), Brizuela (8), Jokubaitis (6), Parra i Nnaji. Entrenador: Roger Grimau.
  • Resultats parcials:  22-28 / 29-28 / 22-14 / 7-15
  • Àrbitres: Carmelo Paternico, Saso Petek i Hugues Thepenier.
  • Eliminats: Cap.
  • Pavelló: Zalgirio Arena de Kaunas. Uns 15.000 espectadors.

El Barça va ser capaç de reaccionar a temps i va evitar una nova derrota a l'Eurolliga. L'equip blaugrana va recuperar un desavantatge de set punts a la pista del Zalgiris (80-85). La defensa del conjunt català tan sols va encaixar 29 punts durant una segona meitat molt sòlida. A més, els jugadors culers van ser capaços de repartir 25 assistències a Kaunas, el bressol de Sarunas Jasikevicius.

"Els jugadors han exhibit caràcter per guanyar un partit igualat. Hem ajustat algunes petites coses en defensa i en atac hem fet el nostre joc habitual. La clau és el treball en equip. El nostre calendari és una bogeria i ara intentarem descansar una mica", va analitzar Grimau, que va tenir la baixa d'Àlex Abrines per culpa d'unes molèsties musculars al pubis.

Jan Vesely, que tan sols va fallar un tir, va sumar 15 punts i 4 rebots. "Sabem que jugar a Kaunas és molt difícil. Tenen un equip que sempre lluita, però nosaltres hem respost bé durant la segona part. Els canvis defensius ens han funcionat", va opinar el pivot txec. Nico Laprovittola va ser un altre dels jugadors culers destacats. "Hem fet una segona part molt intel·ligent", va dir.

Com s'ha convertit en tradició, el Barça no va tenir el millor inici possible. L'equip blaugrana, que va arribar a perdre per set punts de diferència (14-7), va cedir la iniciativa a un rival que va anotar 22 punts en els primers deu minuts. El conjunt culer va tenir un bon to ofensiu durant la primera meitat, però va trigar a fer bé les coses en defensa (51-56).

El pas pels vestidors va canviar la consistència del Barça. Grimau va introduir matisos tàctics interessants i els seus jugadors van aplicar-los amb el convenciment i l'energia necessaris. El Zalgiris va començar a tenir problemes per anotar amb fluïdesa contra un rival català que va saber impulsar el seu joc. Tot i això, els locals van arribar amb avantatge a l'últim quart (73-70). Va ser aleshores quan va aparèixer la millor versió visitant. El conjunt de Kaunas tan sols va poder anotar set punts en els últims deu minuts.

Ofici en el tram final

Els jugadors del Barça van exhibir ofici en un tram final de partit molt ajustat en què els locals van cometre més errades. Els punts de Darío Brizuela, Tomás Satoransky i Nico Laprovittola i els rebots de Jabari Parker van servir per assegurar la victòria d'un equip blaugrana necessitat de bones notícies (80-85).

"Ens han faltat millors decisions i millors defenses. Si volíem guanyar un partit com aquest hauríem d'haver sigut més consistents durant els 40 minuts. La nostra bona primera meitat no ha tingut continuïtat", va explicar Kazys Maksvytis, entrenador del Zalgiris.