Bàsquet - Eurolliga
Esports  /  Bàsquet / Eurolliga 09/12/2021

Nigel Hayes-Davis: "Em puc imaginar com és d'important un clàssic per als fans"

3 min
Nigel Hayes-Davis

BarcelonaEl Barça i el Reial Madrid es disputen aquest divendres (21 h, DAZN) el lideratge de l'Eurolliga al Palau Blaugrana. Després de jugar contra l'equip blanc a la Supercopa, Nigel Hayes-Davis (Westerville, 1994) viurà el seu primer clàssic com a local.

Nigel, com es troba?

— La situació és encoratjadora, perquè l'equip està en una bona posició, tant a la Lliga com a l'Eurolliga. Encara no hem jugat el nostre millor bàsquet, i això vol dir que tenim un marge de millora. Aquest és l'objectiu. Estem competint amb els millors equips d'Europa. Hem de centrar-nos en mantenir el rendiment i la concentració durant els 40 minuts. Personalment, he de millorar la meva aportació i proactivitat per ser capaç d'ajudar encara més l'equip.

¿Ha detectat gaires diferències entre el Zalgiris i el Barça?

— Esclar, començant per la ciutat, el clima, el nivell de l'equip, les expectatives... Tot és d'un nivell superior, perquè l'objectiu és ser un dels millors equips. L'objectiu és estar a dalt de tot i guanyar, així que tot està pensat perquè puguem jugar al nostre màxim nivell. No hi ha gaires coses que m'hagin sorprès, tot és com m'ho esperava.

Què n'espera, del partit contra el Reial Madrid?

— És evident que és un gran equip. Conec la història dels enfrontaments entre el Barça i el Madrid. És un dels partits que tots els jugadors tenen més ganes de disputar, així que espero disfrutar de l'experiència i guanyar. Si som capaços de competir al nostre nivell durant els 40 minuts, tindrem opcions d'aconseguir la victòria.

¿Algú li ha explicat què significa un clàssic per als aficionats culers?

— Ningú m'ho ha explicat, però em puc imaginar com és d'important un partit així per als fans. Segur que ho viuran amb molta intensitat. Rivalitats d'aquestes característiques es repeteixen en la resta de països, i crec que entenc perfectament el que significa.

Com ha connectat amb els aficionats?

— Encara no parlo castellà, que és la millor manera de comunicar-m'hi, però intento connectar amb ells amb el meu joc.

La seva aportació és prou regular. Com treballa l'aspecte mental per concentrar-se?

— Intento preparar-me mentalment a casa per tenir clares les meves responsabilitats sobre el parquet, especialment en defensa, que és una de les meves prioritats. M'agrada estudiar els rivals per estar preparat. En atac intento deixar-me portar pel joc per ajudar l'equip en el que necessiti. Tots els jugadors estem en aquest equip per una raó, Sarunas Jasikevicius creu en les nostres aptituds i sap quin rol hem de tenir en cada moment del partit o de la temporada. Ell espera que jugui tan dur com pugui i que m'acosti al 100% de perfecció tant com sigui possible.

Com és d'important la família per a vostè?

— Molt. Hi ha jugadors que competeixen pensant en els diners i d'altres que donem prioritat a la gent que es preocupa per nosaltres, que ens cuida. Sé que hi ha una gent amb la qual sempre puc comptar, independentment de si faig un partit bo o dolent. És important envoltar-te de bona gent.

Sempre havia jugat amb el cognom de Hayes i aquesta temporada ho fa amb Hayes-Davis.

— El motiu pel qual m’he canviat el nom a la samarreta és per honorar el meu padrastre, Albert Lee Davis, la millor persona que he conegut mai. És una manera d’honorar-lo. Vull que tingui clar que, tot i que no és el meu pare biològic, som una família. Porto el seu cognom perquè no seria aquí sense ell.

Aquesta temporada ha escollit el dorsal. ¿Té algun significat per a vostè?

— No, m'hauria agradat el dorsal 11, però està retirat en honor a Navarro.

Toca el piano?

— No, només vaig memoritzar una cançó per fer una sorpresa a la meva mare. Vaig aprendre'm de memòria com havia de moure els dits i prou.

Qui eren els seus herois, quan era petit?

— Soc d'Ohio i, per tant, vaig créixer admirant LeBron James. També admirava molt l'ètica de treball de Kobe Bryant, i quan va morir vaig sentir-ho molt. La seva autoconfiança és una inspiració per a molts jugadors. És una lliçó que serveix no només per a l'esport: treballa tant com puguis per allò que desitges.

Va jugar alguns partits a la NBA. Amb quins ulls se la mira?

— Ara estic centrat en millorar el meu rendiment al Barça. L'objectiu és millorar cada dia i ser millor jugador per ajudar tant com pugui el meu equip a aconseguir els seus objectius.

stats