Bàsquet - Eurolliga

El Barça no badalla contra el Zalgiris (93-74)

Els blaugranes mostren solidesa abans de dos partits complicats fora de casa

Nikola Mirotic

BarcelonaAbans de visitar les pistes de l'Olympiacos i el Fenerbahçe, el Barça no va badar contra el Zalgiris (93-74). Els blaugranes van aprofitar el joc col·lectiu per assegurar-se una victòria de gran valor estratègic. El conjunt va repartir 26 assistències, una dada que li va servir per tenir bons percentatges de tir contra un rival molt tou en defensa.

Nikola Mirotic va sumar 28 punts en 26 minuts. "Ha sigut un partit difícil contra un equip que fa un bon bàsquet. Hem fet una bona defensa i hem sumat una victòria important. Aquesta temporada està sent difícil, però intento ajudar l'equip de diferents maneres", va explicar l'aler pivot.

"Hem fet un partit sòlid i complet. Hem llegit bé la seva defensa. Quan els nostres bases juguen així, tot és més fàcil. Estem en un bon moment i seguim millorant", va analitzar Sarunas Jasikevicius. L'entrenador va tenir la baixa d'Oscar da Silva per una lumbàlgia aguda. A més, el lituà va descartar Oriol Paulí i Sergi Martínez per decisió tècnica.

Sarunas Jasikevicius

El Barça va aprofitar la inspiració de Mirotic i Vesely per començar el partit amb una bona dinàmica. L'equip va compartir bé la pilota i això li va assegurar uns bons percentatges de tir contra un Zalgiris que va tenir problemes per donar continuïtat al seu ritme de joc (19-17). El Barça va anotar 27 punts durant un segon període en què la diferència local va començar a ser notable. Sense oferir una defensa sòlida, els visitants van marxar al vestidor amb un desavantatge de 10 punts (46-36).

Una defensa que fa figa

El partit es va trencar definitivament al tercer quart, en què la defensa del Zalgiris va fer figa. El Barça va sumar 31 punts durant 10 minuts i la diferència local va créixer fins als 26 punts (77-54). Amb el partit sentenciat, l'equip blaugrana va aprofitar el tram final per repartir esforços i provar estratègies noves. Saras, per exemple, va provar una defensa pressionant per incomodar el rival durant els primers metres del parquet.

Kyle Kuric, que en els últims partits havia tingut poc protagonisme, va disposar de 12 minuts. L'escorta nord-americà ha perdut confiança en el seu tir, però continua sumant en altres aspectes del joc com la defensa. El jugador va anotar dos punts contra un Zalgiris que continua lluitant per ocupar una de les vuit primeres posicions de la classificació. Les pilotes perdudes es van convertir en una llosa per al conjunt lituà.