Càstig sever per al defecte habitual (91-86)

El Barça no sap gestionar una diferència de 12 punts i acaba perdent el clàssic a la pròrroga

• Reial Madrid: Hanga , Musa (18), Hezonja (7), Yabusele (4), Tavares (10) -cinc inicial-; Williams-Goss, Causeur, Rudy Fernández, Rodríguez (4), Deck (23), Poirier i Llull (19). Entrenador: Chus Mateo.
  • Barça: Satoransky (12), Laprovittola (8), Kalinic (8), Mirotic (17), Vesely (12) -cinc inicial-, Da Silva, Sanli (6), Abrines (9), Higgins (10), Jokubaitis (2) i Nnaji (2). Entrenador: Sarunas Jasikevicius.
  • Resultats parcials: 16-20 / 16-19 / 18-20 / 23-14 / 18-13
  • Àrbitres: Sreten Radovic, Joseph Bissang i Tomislav Hordov.
  • Eliminats: Sanli i Tavares.
  • Pavelló: WiZink Center. 10.305 espectadors.

El Barça no va poder sumar la tercera victòria consecutiva de la temporada contra el Reial Madrid i va perdre un clàssic que es va decidir a la pròrroga (91-86). Liderat per Dzanan Musa, que va anotar nou punts en el temps extra, l’equip blanc es va endur el triomf en un partit en què estava en joc el lideratge de l’Eurolliga.

Tot i perdre 25 pilotes, el Barça va fer un bon partit a la pista de l’etern rival, on va tenir la paella pel mànec durant 38 minuts. El problema va ser el de sempre; que no va ser capaç de sentenciar al marcador quan el vent bufava a favor. “Quan no mates el partit, especialment fora de casa, acabes perdent-lo. No sé quin equip ha sigut millor, però m’enduc una decepció enorme per haver jugat tan malament quan teníem el partit controlat. Em dol molt”, va opinar Sarunas Jasikevicius. L’entrenador lituà va descartar Oriol Paulí i Mike Tobey per jugar a un WiZink Center que va tornar a insultar Nikola Mirotic. Minuts després que el club blanc publiqués un comunicat demanant respecte per a Vinicius, els aficionats locals van intentar intimidar un aler pivot que va acabar anotant 17 punts. Tomás Satoransky, que va sumar 12 punts i 7 assistències, va ser un altre dels destacats.

La defensa del Barça va condicionar el primer tram del clàssic. El Reial Madrid tan sols va poder anotar quatre punts en uns primers cinc minuts en què el partit va seguir el guió dibuixat per Saras. La renda visitant va créixer fins als 12 punts (6-18) gràcies a la bona efectivitat dels jugadors culers en el tir. Satoransky, Laprovittola i Abrines van trobar bons llançaments des del perímetre.

L’equip blanc va accentuar el protagonisme d’Edy Tavares per carregar de faltes personals el joc interior del Barça. Vesely i Sanli van acumular tres infraccions cadascun i els últims minuts de la primera part la posició de pivot va ser ocupada pel jove James Nnaji. A més, el conjunt local va explotar bones situacions de transició (32-39).

El tercer quart de Nikola Kalinic va ser majúscul. El Barça va utilitzar la seva energia per contraprogramar l’estratègia d’un Reial Madrid que va arribar als últims deu minuts perdent per nou punts de diferència (50-59). Els taps de Sertaç Sanli van agafar per sorpresa un rival que va estar a punt del KO, però que va saber reconduir la situació. Els punts de Gaby Deck i, sobretot, Sergi Llull van castigar la confiança del conjunt culer. L’escorta menorquí va sumar 15 punts en un últim quart de gran inspiració (69-67).

Els visitants es van aferrar a Cory Higgins per no perdre opcions i van disposar de l’última pilota, però Satoransky va fallar un llançament sobre la botzina i el partit es va decidir a la pròrroga (73-73). Els últims segons van estar plens d’errades i els dos equips van malbaratar bones oportunitats per assegurar-se el triomf.

Musa, decisiu

En el temps extra, els punts de Musa es van convertir en una llosa per al Barça. Quan el partit semblava perdut (87-78), dues recuperacions i dues cistelles de Mirotic van afegir emoció al tram final (87-84), però el Madrid no va perdonar des de la línia de tirs lliures. “Hem jugat amb cor, especialment durant l’últim període. Els nostres aficionats ens han ajudat a completar la remuntada”, va analitzar Chus Mateo, entrenador local.“Hem deixat que el Madrid fos més agressiu que nosaltres i en un partit a cara o creu, ens ha sortit creu”, va opinar Àlex Abrines.e