Bàsquet - Eurolliga

Tercera 'final four' consecutiva: Kaunas alimenta el somni d'una nova Eurolliga culer

El Barça de Jasikevicius lluitarà pel títol per tercer any seguit

Sarunas Jasikevicius

BarcelonaImpossible imaginar un escenari millor. Kaunas, el lloc on el bàsquet és més que una religió, l'indret del món en què Sarunas Jasikevicius es va enamorar de la pilota taronja, va ser la ciutat que va viure la classificació del Barça per disputar la final four de l'Eurolliga. L'equip blaugrana va tornar a desactivar un Zalgiris amb més coratge que talent (66-77) i tornarà a competir pel títol (3-0). Serà la tercera vegada a la història que el conjunt culer enllaci tres presències consecutives entre els quatre millors de la competició.

Sarunas Jasikevicius va tornar a tenir la baixa de Cory Higgins (dolor lumbar) i, a més, va descartar Oriol Paulí i Oscar da Silva. Els herois del Barça van ser Tomás Satoransky i Mike Tobey, que van fer despertar l'equip blaugrana durant el tercer quart.

El Zalgiris no va començar bé el partit i durant els primers set minuts tan sols va poder anotar tres punts. El Barça va aprofitar la poca punteria local per obrir una escletxa de deu punts en el marcador (3-13). Kazis Maksvytis, però, va saber imposar el seu ritme en una primera meitat de digestió lenta i atacs mastegats. El conjunt lituà va aprofitar aquest guió i les pèrdues de pilota culers per capgirar la dinàmica inicial (24-19). Els esforços dels visitants per no caure a la trampa tàctica del rival van tornar a provocar un canvi de tendència en uns primers 20 minuts amb més emocions que cistelles (26-29).

El tercer quart del Barça va ser molt sòlid. L'equip blaugrana va aprofitar la punteria de Tomás Satoransky i Mike Tobey per anotar 32 punts i aconseguir una diferència de 16 (45-61). Tot i aquest marge, el Zalgiris no es va rendir i va recordar el perquè de la seva fama de lluitador.

Quart partit a Belgrad

El Partizan i el Reial Madrid disputaran aquest dijous (20.30 h, DAZN) el quart partit de la seva eliminatòria. L'equip serbi recuperarà Mathias Lessort, però encara tindrà la baixa de Kevin Punter. El conjunt blanc, per la seva banda, ja podrà comptar amb Gabriel Deck.