Bàsquet - Eurolliga

Autocrítica i més instint guanyador per repensar el Barça de bàsquet

Sarunas Jasikevicius apuja el nivell d'autoexigència d'una secció que encara no s'explica l'eliminació

3 min
Nikola Mirotic, després de la semifinal

BelgradLa derrota de dijous és el primer pas enrere que el Barça de bàsquet fa des que Sarunas Jasikevicius va reimpulsar un projecte que s'havia acostumat a veure la final four a través de la televisió. Després de sis temporades sense disputar les semifinals de l'Eurolliga, l'equip blaugrana en porta dues de consecutives, però la derrota contra el Reial Madrid a Belgrad s'ha paït molt pitjor que la decepció contra l'Anadolu Efes a Colònia. El tècnic culer va canviar el discurs i va fer més autocrítica. "No sé si aquest equip necessita un altre entrenador", va dir el lituà, que va reconèixer que s'havia reunit amb els jugadors abans de l'entrenament de divendres.

Jasikevicius: "L'estat anímic és molt dolent"

El cos tècnic del Barça va analitzar amb Jasikevicius el partit fins a la matinada. "No trobo les coses que podria haver fet de manera diferent amb la situació en què vam arribar a la final four", va dir. L'entrenador es refereix a l'estat físic de Cory Higgins i Kyle Kuric. "No canviaria massa coses. Vam encaixar 52 punts durant la segona meitat, i això no sé si té a veure amb l'entrenador, però no és la primera vegada que ens passa. No esquivo la meva responsabilitat", va opinar.

"L'estat anímic és molt dolent i no hem de pretendre aixecar-lo de cop. Hem de donar-li temps perquè es desperti. Hem de ser professionals i intentar aconseguir la tercera plaça", va afegir Saras. El Barça s'enfrontarà aquest dissabte (16 h, DAZN) a l'Olympiacos en un partit sense cap al·licient. "És molt difícil trobar les paraules justes. Els jugadors són humans, però si volem ser campions en el futur hem d'aprendre de les errades i aixecar-nos. Hem de competir sempre", va analitzar.

"Portem un any i mig i encara no he trobat la fórmula per tancar alguns partits o algunes eliminatòries. L'esport és molt cruel i has de matar el rival. Si no ho aconseguim, es converteix en un conflicte. L'únic que demano és no fer regals, perquè els campionats es decideixen per petits detalls", va sentenciar.

Masip, Norris, Epi, Solozabal i Laporta.

Josep Cubells, Joan Carles Navarro i Mario Fernández fa temps que treballen en el projecte de la pròxima temporada. La idea de la secció de bàsquet és poder mantenir el pressupost i reforçar-se amb jugadors com Tomás Satoransky. El club té clar que un requisit indispensable de les noves incorporacions haurà de ser el seu caràcter killer. Els despatxos hauran de decidir què passa amb els esportistes que acaben contracte: Dante Exum, Brandon Davies, Nigel Hayes-Davis i Rolands Smits.

"Elit d'Europa"

"El partit va ser molt travat i el Madrid va ser superior en els petits detalls. L'equip va lluitar fins al final, però ens queda un mal regust. Hem aconseguit ser els primers de la temporada regular i vam començar la semifinal molt bé, però el tercer quart va ser dolent", va analitzar Cubells, que va ser entrevistat per Catalunya Ràdio. Per al president de la secció de bàsquet del Barça, l'exigència ha de ser màxima. "L'equip va fer tot el que va poder, però no va tenir la sort de cara. El nostre projecte és estar a l'elit d'Europa i hi som perquè hem acabat entre els quatre millors equips d'Europa. Som el Barça i hem de defensar sempre l'escut i els colors. El nostre objectiu és mantenir el títol de Lliga", va dir.

El Madrid, que busca la undécima Eurolliga de la seva història, i l'Anadolu Efes, que és el vigent campió, disputaran aquest dissabte (19 h, DAZN) la gran final de la màxima competició europea.

stats