Bàsquet - Eurolliga

Rebateig per enaltir un heroi familiar

Nigel Hayes-Davis es va canviar el cognom a la samarreta per honorar el seu padrastre

3 min
Nigel Hayes-Davis

BarcelonaL’aler titular del Barça s’ha passat tota la vida jugant a bàsquet amb el nom de Nigel Hayes, però des que va fitxar pel club blaugrana prefereix ser conegut com a Nigel Hayes-Davis. “El motiu pel qual m’he canviat el nom a la samarreta és per honorar el meu padrastre, Albert Lee Davis, la millor persona que he conegut. És una manera d’honorar-lo. Vull que tingui clar que, tot i que no és el meu pare biològic, som una família. Porto el seu cognom perquè no seria aquí sense ell. Tampoc el meu germà o les meves germanes. És un tipus sensacional, casar-se amb una dona que té quatre fills no és normal. És una bogeria”, explica.

Hayes-Davis dona un valor molt gran a la família. Quan va poder, va liquidar la hipoteca de la seva mare. “Tenir diners i poder donar als teus pares una llar és molt gratificant perquè és el que ells van fer amb mi quan jo era petit. Poder tornar-los la situació és un regal, tot i que la meva mare s’enfada quan em gasto diners amb ella. Vol que me’ls guardi tots per a mi”, diu l’aler del Barça en un reportatge fet per Movistar+.

L’adaptació de Hayes-Davis al Barça, que aquest dimecres rep l’Olympiacos al Palau Blaugrana (21 h, DAZN), ha sigut immediata. “Estic molt content d’estar al Barça, que és un dels millors clubs de l’Eurolliga; poder formar part del Barça, amb la història que té. És un dels clubs amb més aficionats del món. És un lloc fantàstic per jugar-hi. Crec, de fet, que és el millor club per jugar a l’Eurolliga i tindrem moltes possibilitats de guanyar partits. Espero que guanyem molts títols. Ser part del Barça és increïble, és un equip històric. A banda, la ciutat de Barcelona és fantàstica”, reconeix.

“El Saras és genial”

La presència de Sarunas Jasikevicius, entrenador amb el qual ja havia coincidit al Zalgiris, va ser clau perquè Hayes-Davis fitxés pel Barça. “El Saras és genial. Crec que li agrada com jugo, tot i que no ho puc assegurar. És un gran entrenador. Tothom coneix la seva reputació com a jugador i com a entrenador. Jugar per a un entrenador com ell és dur, però sap posar-te en la situació ideal perquè treguis el millor que tens com a jugador i perquè puguem guanyar el màxim nombre de partits. És evident que com a jugador sempre ho agraeixes molt això”, explica.

L’acollida amb què s’ha trobat el jugador nord-americà al vestidor de Can Barça és molt bona. “Tots són bona gent. La temporada és llarga i ja tindrem temps per coneixe’ns millor”, assegura. Una de les seves grans virtuts és la polivalència. Tot i que té cos per jugar d’aler pivot, al Barça acostuma a actuar com a aler. “M’agrada ser un jugador versàtil i poder jugar en diferents situacions. Això és el que he estat fent. És important ser capaç d’adaptar-te a diferents posicions. Defensivament puc ocupar múltiples posicions i en atac soc capaç d’ocupar diferents zones. Es tracta d’ajudar de diferents maneres”, diu.

“Per millorar com a jugador, com a nord-americà, està molt bé la NBA, però hi ha una quantitat molt limitada de posicions lliures. Si no n’ocupes una, vol dir que has de seguir treballant per millorar el teu joc. Per a mi també és important tenir cura de la família i és per això que em vaig decidir per Barcelona”, argumenta el jugador culer en declaracions a Barça TV.

“Els meus coneixements del bàsquet europeu no són gaire bons, però tinc clar que la Lliga Endesa és la segona millor lliga del món. Afrontar els partits amb la duresa necessària és un repte per a mi. Valorem molt el suport dels aficionats. Espero que ens animin quan estiguem guanyant, però també quan tinguem mals moments”, resumeix Hayes-Davis.

stats