Bàsquet - Eurolliga

El Palau Blaugrana es modernitza i canvia de pell

El Barça posa al dia el pavelló per millorar l'experiència dels aficionats i buscar més recursos econòmics

4 min
Així seran els nous serveis de restauració

BarcelonaCada vegada que el Barça estrena temporada, la necessitat de fer un nou Palau Blaugrana s'agreuja. Mentre el projecte de construcció d'un nou recinte, que s'inclou dins de l'Espai Barça, es concreta, el club ha decidit accentuar les obres d'adequació del pavelló per millorar l'experiència dels espectadors i augmentar els ingressos econòmics. Les noves actuacions s'estan realitzant a l'interior de la instal·lació i se centren en l'actualització dels espais de restauració, la creació d'una nova sala VIP amb vistes a la pista i la millora d'alguns dels elements més visibles del recinte. Els treballs van començar dilluns i està previst que finalitzin al desembre.

La temporada passada es van fer les primeres actuacions per millorar l'experiència dels espectadors, amb la renovació del marcador electrònic, la substitució de la il·luminació de pista i el sistema de megafonia amb la incorporació de nous altaveus. Durant l'estiu també s'ha completat la instal·lació de canons de seguiment com a element escènic i s'ha substituït el parquet de la pista. La instal·lació continuarà renovant-se per tenir un aire més blaugrana. Entre les actuacions que es duran a terme, destaca l'actualització dels espais de restauració, concretament el bar de Lateral, el de la Pista de Gel, els de Tribuna A i B i, a la primera planta, el bar de Gol Nord, el de Gol Sud i, també, el de l'afició contrària. En aquest sentit, es renovarà el paviment i les parets i els sostres faran referència a tots els elements Barça. Franges de color blaugrana i missatges culers hi tindran el seu protagonisme. A més, també es renovarà la barra i es millorarà l'interior de tots els espais, instal·lant-hi unes pantalles LED on es podran visualitzar els menús, i també punts de click & collect per agilitzar la recollida de les comandes. El club també està reforçant els punts de reciclatge de tota la instal·lació.

Recreació d'una botiga al Palau Blaugrana

Aquesta remodelació low cost s'inclou dins de la línia estratègica del club, que vol posar al dia les seves instal·lacions abans de tenir el múscul financer necessari per abordar la remodelació definitiva. El nou Palau Blaugrana serà molt important per generar nous ingressos, però fins que no sigui una realitat cal treure suc de les instal·lacions actuals. "Un dels objectius és el de la sostenibilitat econòmica de la secció. Hem intentat reforçar l'equip i, al mateix temps, adequar la massa salarial de la plantilla. Volem que el bàsquet blaugrana estigui al cim, però amb uns preus de mercat. La idea és competir al màxim nivell amb el màxim profit", explica Josep Cubells, directiu responsable de la selecció de bàsquet.

El Barça debuta a l'Eurolliga aquest divendres (20.30 h, DAZN) rebent l'Olympiacos. "Amb aquest nou projecte volíem millorar les mancances que vam detectar la temporada passada. Volem un estil de joc més ràpid i bonic, que sigui agradable de veure per als nostres seguidors. L'any passat vam tenir sempre el Palau ple, però volem ser crítics i seguir millorant. Ens espera una temporada plena d'il·lusió i de reptes", argumenta Cubells.

Nova sala VIP i punts de venda BLM

Un dels problemes del Palau Blaugrana actual són les zones de visibilitat reduïda. Per aprofitar aquests espais es crearà una nova sala VIP d'uns 58 metres quadrats a la part alta de primera graderia del Gol Nord. L'estètica s'inspirarà en el Barça Cafe, el restaurant ubicat a la Rambla Barça, i l'espai estarà obert a la pista perquè des d'allà mateix es pugui gaudir de l'ambient dels partits. D'aquesta manera, es reforçarà també la visibilitat de la sala amb pantalles LED perquè els aficionats que visitin aquest nou espai VIP no es perdin cap detall.

Un 'click and collect' del Palau Blaugrana

Una altra de les novetats serà la creació de dos punts de venda fixos per a productes de BLM (Barça licensing & merchandising), un a la zona de Lateral i l'altre a Tribuna. Els culers hi podran trobar les equipacions oficials de la nova temporada 2022/23 dels equips del Barça, la roba d'entrenament i algunes col·leccions exclusives 100% Barça, únicament disponibles en els punts de venda gestionats directament pel club.

Seguint la línia de les zones de restauració, els colors del Barça també prendran protagonisme a totes les parets d'obra vista que envolten les graderies. En aquest sentit, es pintaran franges blaugrana per tota la superfície, i s'hi podran llegir missatges com ara Visca BarçaCuler o Blaugrana, entre d'altres. Pel que fa a la il·luminació del Palau, serà més eficient gràcies a la instal·lació de llums LED a pista, i en els pròxims mesos es complementarà amb un reforç de llum ambiental blaugrana a tota la cúpula. Ja a la pista, en els gols de segona graderia, s'instal·laran noves pantalles LED de publicitat estàtica. Un cop acabades les obres, hi ha previstes altres actuacions relacionades amb les sortides d'evacuació i les millores de l'accés a la llotja presidencial.

stats