Bàsquet - Eurolliga

"El Bayern Munic vol convertir-se en una potència del bàsquet europeu"

Toni Muedra analitza el projecte de l'últim obstacle del Barça per arribar a la 'final four'

3 min
Nick Calathes i Nikola Mirotic

BarcelonaDe l'amateurisme a lluitar pel títol. El Bayern Munic, rival del Barça en els quarts de final de l'Eurolliga, ha crescut molt en poc temps. Una de les persones que millor coneix l'estructura del club alemany és el valencià Toni Muedra, que va ser el seu secretari esportiu entre el 2015 i el 2017. "El club té molta ambició i vol convertir-se en un projecte important. Ells tenen un pla. Està molt clar que les aspiracions del Bayern són convertir-se en una potència del bàsquet europeu. Estan clarament en el camí i cada any, amb un millor pressupost, creixen. L'organització està millorant i en els últims dos anys estan recollint els fruits sembrats. No volen que sigui un èxit passatger", explica a l'ARA.

L'eliminatòria, que comença aquest dimarts (21 h, DAZN), no serà senzilla per al primer classificat de la temporada regular. "Veig l'eliminatòria igualada. Els dos equips exigeixen molt físicament al rival, en totes les posicions. El Bayern Munic té una estructura diferent, però sap baixar al fang. És un entrenador molt exigent que utilitza molt bé els seus plantejaments tàctics defensius. És un equip que té capacitat per reaccionar i que, si no el remates, t'exigeix durant els 40 minuts una concentració màxima. És un conjunt que s'aferra als partits", diu Muedra, que coneix com pocs el club alemany.

Actualment Muedra és el director esportiu del Casademont Saragossa, un equip que dissabte va superar el Barça. "La victòria ens va donar una empenta anímica molt important. La idea que estem intentant consolidar és que no podem escollir els partits. Podies pensar que teníem menys possibilitats de guanyar, però vam treballar bé durant la setmana. No vam perdre la fe durant un partit que se'ns va complicar molt", opina.

"A Saragossa hi ha molta feina i poc temps. M'he trobat el que m'esperava; un club ben organitzat format per bona gent que pateix perquè els resultats no han sigut els que esperaven durant tota la temporada. Tot i les últimes dues derrotes, la situació no és delicada", explica el director esportiu.

Toni Muedra

"Ha arribat l'hora de la veritat. L'equip és conscient de la dificultat del rival. És el moment que tots esperàvem després d'una gran temporada regular. El Bayern Munic està creixent molt en els últims anys i no li podem tenir més respecte. L'entrenador fa temps que hi és i els jugadors estan identificats amb el club, que té una estructura molt clara. És un dels projectes més sòlids d'Europa i un dels millors equips", analitza Sarunas Jasikevicius. El tècnic lituà espera que el conjunt blaugrana hagi après la lliçó de la temporada passada, quan va patir per eliminar el Zenit de Sant Petersburg. "És un rival diferent, però crec que ens ha de servir. Hem de començar molt millor l'eliminatòria. L'any passat vam començar massa freds. Estic segur que patirem en algunes situacions, però hem treballat bé per tenir un partit més a casa", reconeix.

"El Bayern Munic juga amb molta paciència, amb poques possessions i moltes faltes personals. És un rival incòmode, molt físic i amb caràcter. Tenim un equip amb experiència per saber en quin moment de temporada estem. Tenim confiança, però no és agradable jugar malament i perdre dos partits seguits. La nostra actitud a Saragossa va ser bona", opina Saras, que espera el Palau Blaugrana de les grans nits.

Els jugadors del Bayern Munic, durant el partit contra el Madrid

"Ens esperen uns play-off durs contra un rival que coneixem molt bé. Per a nosaltres només existeix el primer partit i sabem que haurem de jugar molt bé durant els 40 minuts per guanyar. Esperem un partit molt físic. Tots hem de fer un pas endavant. El Palau ha sigut molt important per a nosaltres i la connexió amb l'afició és molt bona. El públic ha respost quan l'hem necessitat", afegeix Nikola Mirotic.

Ferran Bassas i Brandon Paul.

El Ratiopharm Ulm, primer obstacle del Joventut

El Joventut de Badalona disputa aquest dimarts (20.30 h, Esport3 i DAZN) els vuitens de final de l’Eurocup rebent el Ratiopharm Ulm al Palau Olímpic. “És un equip molt ben treballat, tant al davant com al darrere. El seu perfil és molt de la lliga alemanya, amb molts jugadors del país. No és un equip gaire alt i la lesió del Cristiano Felicio els ha perjudicat. Ofensivament és un equip molt ric en detalls. Han quedat en vuitena posició perquè han tingut moltes lesions, però és un equip molt competitiu que ha aconseguit guanyar en pistes molt difícils”, explica a l’ARA Carles Duran. L’entrenador tindrà la baixa de Vladimir Brodziansky, que dissabte es va lesionar. “Aquesta Penya destaca per la manera de jugar. Tenim molts i diferents generadors de joc i això ens ha ajudat”, opina el tècnic.

stats