Bàsquet - Eurolliga

Un Barça sense Mirotic es refreda a Kazan (70-64)

La defensa de l'equip rus anul·la el ritme blaugrana

Nico Laprovittola

BarcelonaTres dies abans del clàssic contra el Madrid, el Barça va perdre a la pista de l'Unics Kazan (70-64). La defensa de l'equip rus va anul·lar el ritme de joc d'un conjunt blaugrana que no va tenir els seus registres ofensius habituals. El subcampió de l'Eurolliga tan sols va poder repartir 10 assistències.

Sarunas Jasikevicius va recuperar Nick Calathes, però va tenir la baixa de Nikola Mirotic. L'entrenador lituà va mantenir el base greco-nord-americà durant molta estona sobre el parquet per accelerar la seva reintegració al ritme de joc de l'equip blaugrana. Els millors del conjunt culer van ser Cory Higgins, que va anotar 17 punts, i Brandon Davies, que va arribar als 16. "Ells han sigut més físics que nosaltres, que hem comès massa errades", va opinar Saras.

L'Unics Kazan va començar el partit amb molta activitat i energia. Amb ganes d'aprofitar la visita del líder per refermar la seva bona trajectòria, l'equip rus va dominar els primers minuts (13-8). El Barça va trigar a tenir la paella pel mànec i va utilitzar dos triples de Cory Higgins per apuntar-se un parcial de 0-10 i agafar la iniciativa en el marcador (17-24). Sense encert des de la línia de tres punts (0/6), els locals van patir per mantenir el ritme ofensiu d'un rival que va anotar 21 punts durant el segon període (31-35).

Quan dominava l'escenari per sis punts de diferència (35-41), el Barça va passar el seu pitjor moment de la tarda. L'equip blaugrana va rebre un parcial de 0-12 durant cinc minuts en què no va ser capaç d'anotar cap punt (47-41). El conjunt català no va trobar solucions per desxifrar la incòmoda defensa del rival rus, un entramat liderat per John Brown, el jugador que tot entrenador voldria tenir. L'aler va sumar 20 punts i 7 recuperacions, rècord de la temporada.

La diferència local va créixer durant un últim quart en què el Barça no va tenir arguments per lluitar per la victòria contra un rival que ja va merèixer el triomf al Palau Blaugrana. L'equip català va intentar la remuntada amb orgull, però Lorenzo Brown (22 punts) es va mostrar molt encertat per esvair qualsevol opció de sorpresa. "Durant la segona part hem fet una defensa excel·lent i hem aconseguit tirs més fàcils. El mèrit de la victòria és col·lectiu", va resumir Velimir Perasovic, entrenador de l'Unics Kazan.

Sense senyal

Els aficionats catalans no van poder veure en directe l'últim minut del partit per una errada tècnica que va deixar sense senyal televisiu DAZN. EuroLeague TV, en canvi, sí que va poder emetre'n el tram final.