Eurolliga
Esports Bàsquet 12/03/2015

Els grups d'animació del Barça anuncien que podran entrar al Palau amb banderes palestines

L'únic requisit serà exhibir-les amb respecte i educació

àlex Gozalbo
2 min
Protesta a l'Eurolliga / DRACS 1991

BarcelonaSegons han explicat els Dracs 1991 i Sang Culé Cor Català, el departament de seguretat del Barça s'ha posat en contacte aquest dijous amb els grups d'animació del club blaugrana per explicar-los que les banderes palestines seran permeses durant el partit contra el Maccabi Electra Tel Aviv, sempre i quan es mostrin amb respecte i educació.

Els Mossos d’Esquadra confirmen que les normes de seguretat seran les habituals i que tan sols es perseguiran els càntics o les pancartes que incitin a la violència o que continguin missatges xenòfobs i racistes

Tal com explica avui l'ARA, el El Barça es va negar aquest dimecres a explicar d'on venien les instruccions de seguretat que va transmetre dilluns als seus seguidors i es va limitar a dir que el partit serà tractat com un esdeveniment esportiu més. El club blaugrana desitja que el partit es disputi sense incidents, tal com ha passat els últims anys. "Nosaltres respectem la llibertat d’expressió de tothom, sempre dins dels límits de la tolerància i el respecte", va resumir un dels seus portaveus.

Els Dracs 1991, Sang Culé Cor Català i la Penya Meritxell s'havien mostrat molt crítics amb les instruccions que van rebre dilluns durant una reunió del Consell del Palau.

Xavi Pascual, entrenador del Barça, va demanar que la gent es pogués expressar amb normalitat. "Porto set anys jugant l’Eurolliga i pràcticament cada any hem competit contra el Maccabi. La gent ha de poder expressar el que pensa de manera civilitzada, com sempre ha fet. La gent ha de poder expressar de manera educada i sense violència allò que sent i allò que pensa, com sempre ha fet al Palau Blaugrana. Els aficionats han de poder expressar la seva contrarietat pel que creguin oportú. Som un país en què la llibertat d’expressió és important", va dir.

stats