Lliga Endesa
Esports  /  Bàsquet 11/11/2015

"Somiar és gratis, mantenir un planter no": aliança entre la Penya i l'Estu

Els dos clubs uneixen esforços per posar en marxa una fundació

àlex Gozalbo
2 min
Jordi Villacampa, al centre / EUROPA PRESS

Barcelona"Somiar és gratis, mantenir un planter no". El Fiatc Joventut i el Movistar Estudiantes s'han aliat per protegir el seu model de club. Les dues entitats han presentat aquest dimecres a 'Los Desayunos de Europa Press' el seu nou projecte: la Fundació Planter. L’objectiu és beneficiar-se de millors condicions fiscals per als seus patrocinadors.

"El nostre club va ser fundat el 1930 per cinc amics que van poder veure complert, sent ja molt grans, el somni que el seu equip fos campió d'Europa. Quan hem estat capaços de retenir el talent que es formava al nostre planter hem estat molt competitius i hem guanyat títols", ha explicat Jordi Villacampa, president del Club Joventut Badalona.

"És d'una normalitat tremenda haver-nos unit en aquest projecte amb el Movistar Estudiantes. Els dos clubs entenem el bàsquet de la mateixa manera", ha recordat Jordi Villacampa. "Cada vegada més clubs fitxen i compren, però menys formen. Els clubs que formem jugadors ens hem de protegir per evitar problemes en el futur i que el bàsquet sigui sostenible", ha opinat.

El Joventut, embargat per Hisenda per l'impagament de 756.000 eurosFernando Galindo, el president del Movistar Estudiantes, també hi ha dit la seva. "Des de 1948 estem fent servir l'esport per formar nois. Des de fa 25 anys també formem noies. El nostre planter és inclusiu i som conscients que la majoria, fins i tot la pràctica totalitat de jugadors i jugadores que formem, no seran professionals. Però ho fem amb el mateix desig i il·lusió", ha explicat. "L'objectiu d'aquesta fundació és la defensa dels planters, de l'esport base i, en definitiva, del que per a tots dos clubs significa el bàsquet", ha resumit.

L'acte ha comptat amb la presència del secretari d'estat per a l'Esport, Miguel Cardenal. "Tant de bo tinguéssim més 'Penyes' i més 'Estus'", ha reconegut el màxim mandatari del Consell Superior d'Esports (CSD). "Competir és molt important, però no només això. Aquesta fundació no és una idea nostàlgica sinó innovadora i aventurera, és un projecte molt important", ha afegit.

El Movistar Estudiantes i el Fiatc Joventut s'enfronten aquest diumenge a la Lliga Endesa. Aquesta unió s'escenificarà durant el partit amb la presència de 150 joves jugadors i jugadores amb la samarreta dels dos equips.

stats