BÀSQUET
Esports Bàsquet 03/11/2014

Lauren Hill, amb un càncer terminal, compleix el seu somni i debuta a la lliga universitària de bàsquet

La jugadora de Mount St. Joseph anota la primera cistella del partit, que s'atura per homenatjar-la

Ara
2 min
La jugadora de bàsquet Lauren Hill amb Pat Summitt, entrenadora de Mount St. Joseph / ANDY LYONS / GETTY

BarcelonaLauren Hill no volia deixar aquest món sense haver jugat un partit de la lliga universitària de bàsquet dels Estats Units. I ho ha aconseguit, aquest cap de setmana. La jugadora, a qui li van diagnosticar un càncer terminal, ha pogut debutar amb Mount St. Joseph i anotar la primera cistella d'un partit que, acte seguit, s'ha aturat per homenatjar-la.

La història de Hill va commocionar la lliga universitària dels EUA, que va acceptar avançar el calendari perquè es pogués disputar abans del previst el partit entre Mount St. Joseph i Hiram. A la jugadora li queden poques setmanes de vida però abans volia complir el seu somni de debutar. Ho ha fet, i ha anotat la primera cistella, davant de més de 10.000 persones que omplien a vessar el pavelló de la universitat de Xavier (Cincinnati), on s'hi va disputar l'enfrontament de forma excepcional per la gran demanda d'entrades.

El partit va començar amb el tradicional 'tip-off', que va caure en mans de l'equip de Mount St. Joseph. Lauren Hill, a la pintura, es va desmarcar i va demanar la pilota. Va rebre per davant de la defensora, va escapar-se per la seva dreta i va penetrar a cistella per llançar la pilota a l'aire i rematar el seu somni. Els dos primers punts del partit duien la seva firma, i el joc s'aturava per retre-li homenatge. Les jugadores i entrenadors s'hi van abraçar, mentre que els aficionats es van posar dempeus, ovacionant-la durant uns minuts. Ho havia aconseguit.

"En tot aquest temps no he volgut deixar de fer coses, no he volgut deixar de viure", deia Hill després del partit, que va acabar amb un discurs molt emotiu. "Més val que no us rendiu perquè us estaré vigilant. Si no sóc aquí, vull que seguiu jugant. No sentiu llàstima per mi".

stats