NBA
Esports Bàsquet 29/02/2012

Els Timberwolves de Ricky sorprenen davant els Clippers de Griffin (97-109)

Els 30 punts de Blake Griffin no han evitat el triomf d'uns Wolves on Ricky ha donat nou assistències, però només ha anotat dos punts

BarcelonaL'atac dels Timberwolves de Minnesota, encapçalat per l'aler 'rookie' Derrick Williams i l'aler pivot Michael Beasley, va ser clau per vèncer a domicili per 97-109 al Los Angeles Clippers, actuals líders de la Divisió Pacífic. Williams va aportar 27 punts, incloent-n'hi 13 en el quart període, i els Clippers no van tenir resposta en atac ni en defensa. Beasley va anotar 11 de 15 tirs de camp i també va ser perfecte (3-3) en triples. El pivot montenegrí Nikola Pekovic, l'aler Martell Webster i l'aler pivot Kevin Love van aportar 12, 11 i 10 punts, respectivament, de manera que van completar la llista dels cinc jugadors que van tenir dobles dígits.

La victòria sorpresa dels Timberwolves (18-17), segona de consecutiva, permet l'equip de Minnesota de tornar a tenir marca guanyadora, i va ser també la 47a que aconsegueixen en tota la seva història davant els Clippers. La reacció i triomf dels Timberwolves té més valor perquè ho van fer malgrat que el seu líder encistellador, Love, va patir un cop a les costelles i va haver d'abandonar el camp momentàniament en el tercer quart. Després de romandre cinc minuts al vestidor, va tornar amb una samarreta reforçada per protegir-se de la zona on va rebre el cop.

El català Ricky Rubio va estar poc afortunat en l'atac en aportar només dos punts, però va dirigir les accions de l'equip a repartir nou assistències que el van deixar com a líder en aquesta faceta del joc, i també va capturar set rebots. Rubio va jugar 29 minuts en què va anotar 1 de 8 tirs de camp –en va fer només un a la segona part–, va fallar els dos intents de triples i un de personal, va recuperar una pilota i en va perdre dues.

Els Clippers van estar al capdavant del marcador fins al tercer període, al qual van arribar amb parcial de 76-73, però en el quart, Williams va començar a tenir el canell encès: va anotar 10 punts consecutius i un parcial de 82 –90 favorable als Timberwolves, que van disputar el primer partit dels tres que jugaran en nits seguides. A partir d'aquest moment, el partit va caure del tot del costat dels Timberwolves, que van tenir també la inspiració de Beasley, el qual va prendre el relleu del seu company i va completar el període amb 13 punts més.

L'aler pivot Blake Griffin va aconseguir 30 punts, incloent-n'hi 18 en el primer quart, i el base Chris Paul va arribar als 27 punts, però va repartir només sis assistències, cosa que el va deixar com a perdedor davant Rubio en aquest apartat estadístic del joc.

El pivot DeAndre Jordan va aconseguir un doble-doble de 14 punts, 14 rebots i quatre taps, però tampoc van ser suficients a l'hora d'evitar la derrota dels Clippers (20-12), que van perdre el tercer partit en els últims quatre. Encara són líders en la Divisió Pacífic, però amb només un joc d'avantatge sobre els Lakers (20-14).

La derrota dels Clippers, que tenen marca de 12-5 en el seu camp, va ser molt similar a la que van patir també al camp de l'Staples el passat 20 de gener, quan van dominar els Timberwolves durant bona part del partit i al final van perdre per 98-101. Els Clippers van marxar al descans amb l'avantatge parcial de 54-51, gràcies als 24 punts que va aconseguir Griffin. A la segona part, però, la defensa dels Timberwolves va ser millor sobre el jugador franquícia de l'equip de Los Angeles, i aquesta va ser una altra de les claus de la seva victòria.