Una Penya majúscula es queda sense premi a Bolonya (80-75)

La Virtus recupera 8 punts en un partit marcat per les faltes personals

i
Àlex Gozalbo
Vladimir Brodziansky intentant evitar la defensa a prop de cistella de Giampaolo Ricci

BadalonaEl Joventut de Badalona li va posar la por al cos durant 34 minuts al Virtus Segafredo de Bolonya, però no va poder completar la gesta i va perdre el primer partit dels quarts de final de l’Eurocup (80-75). El partidàs de l’equip verd-i-negre es va quedar sense premi en una nit en què la Penya va ser castigada amb 31 faltes personals i 39 tirs lliures en contra. “L’equip ha jugat el seu millor bàsquet. Tinc la sensació que hauríem pogut jugar millor l’últim quart, però el rival és un equipàs. La nota que li poso als meus jugadors és un deu. Hem perdut massa pilotes i hem pres males decisions contra un rival molt físic. No sé què passarà divendres, però tenim ganes de més. Ens mereixem tornar a Bolonya”, va opinar Carles Duran.

El tècnic es va mossegar la llengua al ser preguntat pels àrbitres. “No entenc algunes coses”, es va limitar a dir un respectuós Duran. La Penya no es va deixar intimidar pel talent de Milos Teodosic (11 punts i 10 rebots) i Marco Belinelli (24 punts amb 13/14 en tirs lliures) i va treure pit del seu planter a Bolonya. “Estem tristos per la derrota, però marxem amb la sensació d’haver pogut guanyar el partit”, va analitzar Xabi López-Arostegui. L’aler basc va anotar 20 punts amb 4 triples.

Tot i ser castigada amb 20 faltes personals, la primera meitat del Joventut va ser meravellosa. La Penya va utilitzar una bona defensa, els punts de López-Arostegui, el control del rebot i un ritme adequat per construir-se una diferència de 8 punts (34-42) contra un rival negat des de la línia de tres punts que va aprofitar 29 tirs lliures en 20 minuts per no despenjar-se en el marcador (41-44).

El protagonista del tercer quart va ser Ferran Bassas, que va mantenir connectats els seus companys quan la Virtus intentava capgirar el marcador. El jove Joel Parra va fer un partit excel·lent. El Joventut va contestar totes les accelerades del rival italià i va arribar als últims 10 minuts amb el marcador empatat (63-63).

Sense energia i molt castigada per les faltes personals, la Penya no va poder mantenir el mateix nivell durant un últim quart en què la Virtus va tirar d’experiència per dominar els últims sis minuts de partit i assegurar-se la primera victòria en una eliminatòria prevista al millor de tres partits que ara es trasllada a Badalona.

Joan Laporta i Josep Cubells

Festival del Barça contra l'Estudiantes (98-68)

El Barça va superar el Movistar Estudiantes en el partit ajornat de la 20a jornada de la Lliga Endesa (98-68). L’equip blaugrana, que va sumar 64 punts en els primers 20 minuts, va dominar un partit que va servir per encetar amb triomf una setmana amb tres compromisos. Joan Laporta va estrenar a la llotja el seu càrrec de president en una nit en què el conjunt blaugrana es va assegurar la classificació per disputar els play-off pel títol. Nikola Mirotic va anotar 18 punts en 17 minuts.