Bàsquet - Eurocup
Esports Bàsquet 20/03/2019

Un repte que no s'havia viscut mai abans no espanta Fontajau

L'Spar Citylift Girona rep el Montpeller en l'anada de les semifinals de l'Eurocup

i
àlex Gozalbo
2 min
Helena Oma

BarcelonaL’Spar Citylift Girona es convertirà aquest dijous (20 hores, Esport3 i Televisió de Girona) en el primer equip català que disputa les semifinals d’una competició europea de bàsquet femení. El Mataró, el Picadero, el Sabor d’Abans o l’UB Barça no van poder acabar entre els quatre millors dels seus tornejos internacionals. El conjunt entrenat per Eric Surís tindrà com a rival el BLMA Montpeller, un adversari que tan sols ha perdut un partit a l'Eurocup.

L'escorta d'origen nord-americà amb passaport australià Sami Whitcomb és la gran referència ofensiva del rival gironí, que acumula cinc de les dotze jugadores de la selecció francesa. "El Montpeller és un equip d’Eurolliga, una constel·lació d’estrelles. Només cal veure el '

Surís posa en valor la trajectòria de l'Spar Citylift Girona. "El camí que hem seguit ens dona forces. Pel que fa al rècord del bàsquet català, encara hi dona més valor; no ens hauríem pensat mai que escriuríem una pàgina en la història del bàsquet català", resumeix. El repte és d'una dificultat majúscula, però Fontajau confia en les possibilitats d'un equip que porta temps superant desafiaments imprevistos.

Una de les preocupacions de l'equip gironí és l'estat físic d'algunes de les seves jugadores interiors. Nadia Colhado té trencats els lligaments del canell de la mà dreta, però ha anat posposant l'operació per ajudar l'equip en aquest tram decisiu de la temporada. A més, Julia Reisingerova continua tenint el genoll molt adolorit i es va perdre el partit de diumenge a Salamanca. Leia Dongue, per la seva banda, no està inscrita a l'Eurocup, on el conjunt català té un excés de passaports extracomunitaris. La bona notícia, en canvi, és la ràpida adaptació que ha tingut Gabby Williams, convertida ja en peça clau en els esquemes de joc.

El partit d'aquest dijous mobilitzarà molts aficionats d'arreu de Catalunya. "Girona està vivint la trajectòria de l'Spar Citylift amb moltes ganes i molta eufòria perquè la temporada és magnífica. L'equip està posant en relleu la bona salut del bàsquet femení català", explica a l'ARA Francesc Xavier Santaló, president de la representació territorial de la Federació Catalana de Bàsquet a Girona.

stats