NBA
Esports  /  Bàsquet 29/04/2016

Ricky Rubio: "Ja no tinc 17 anys i tinc moltes ganes d'anar als Jocs"

El base dels Wolves ha presentat el seu campus

àlex Gozalbo
2 min
Ricky Rubio

BarcelonaRicky Rubio, base dels Minnesota Timberwolves, ha presentat aquest divendres el seu campus en un acte que s'ha celebrat a l'Auditori Movistar del Mobile World Centre de Barcelona. L'estada es realitzarà del 26 de juny al 2 de juliol a El Collell (Banyoles) i inclourà una xerrada sobre l'ús de xarxes socials. "La novetat d'aquest any és que també en farem una edició a Minnesota. Tenia ganes de fer-ho, i veurem quina és la resposta", ha dit.

"El balanç que faig de la temporada és molt positiu. Vaig començar amb alguns problemes físics, però he pogut jugar molts partits a un gran nivell. Després de l'All-Star vaig agafar una tercera marxa. A nivell col·lectiu és un fracàs, guanyar només 29 partits. Amb el nou entrenador hem d'intentar consolidar-nos a la lliga i entrar als 'play-off'", ha dit. "Estic molt content del que Tom Thibodeau, el nou entrenador, sap de bàsquet. M'agrada molt. Dels 30 minuts que vam parlar, 25 van ser sobre defensa. Sap que som un equip que ens agrada córrer", ha explicat. "Vull portar els Wolves als 'play-off'", ha afegit.

"Uns Jocs Olímpics són l'esdeveniment més important per a un esportista, és una experiència única. Ja no tinc 17 anys i tinc moltes ganes d'anar als Jocs. No entenc que el conflicte de la FIBA sigui amb els clubs i afecti les federacions. Els jugadors no podem fer-hi gaire. Ens hem guanyat el dret esportiu de ser-hi", ha opinat.

"Aquesta selecció s'ha guanyat el respecte de poder parlar de medalles. Els Estats Units seran el rival a batre", ha recordat el base. "Si fa falta, trucaré a Pau Gasol cada dia per animar-lo que jugui", ha afegit el jugador, que ha situat Magic Johnson, Raül López, Steve Nash o Jason Kidd com a grans referents.

"La selecció espanyola té un gran coratge. Sempre recordaré la final de Pequín", ha dit. "Aquest any tinc molta confiança en el tir exterior", ha analitzat.

"El Barça està fent una temporada molt bona, però en una setmana tot ha canviat. Només han estat tres partits. Mentalment han de ser molt forts per seguir el ritme que portaven. Si guanyen la Lliga Endesa, no serà una mala temporada. Tenen qualitat per tirar endavant", ha opinat.

stats