Bàsquet
Esports Bàsquet 25/03/2021

Ricky Rubio, a punt de sortir dels Timberwolves

El base del Masnou és a la òrbita de diversos equips de la NBA i podria abandonar Minnesota en les següents hores

Quim Salvans
2 min
Ricky Rubio efectua una entrada davant la mirada de LeBron James.

BarcelonaA menys de 24 hores pel tancament del mercat de la NBA (aquest dijous a les 20 en horari peninsular), Los Ángeles Clippers, Orlando Magic, Toronto Raptors i Boston Celtics són els principals candidats per aconseguir els serveis de Ricky Rubio. El base català està descontent amb la seva situació actual.

Ha arrencat aquesta temporada en un Minnesota Timberwolves que registra el pitjor balanç de la competició (10 victòries i 33 derrotes). En nombroses vegades, Rubio ha expressat el seu desig de competir en equip amb aspiracions de jugar el playoff. Aquest any, els Wolves no aixequen cap i això ha condicionat el del base català, que té una mitjana de 8,8 punts per partit, la seva temporada menys anotadora, i 6,8 assistències. El perfil del masnoví no acaba d'encaixar en un equip que centra el seu joc en el rookie Anthony Edwards i en Karl-Anthony Towns.

Un dels millors destins pel jugador format al planter del Club Joventut de Badalona és els Clippers. L'equip de Los Ángeles és tercer a la Conferència Oest i busca un base organitzador, sobretot pels minuts finals de partit, i que sigui capaç d'acompanyar al màxim rendiment les seves dues estrelles, Kawhi Leonard i Paul George. Si finalment complís aquest traspàs, Ricky tindria l'oportunitat d'encarar el que resta de temporada en una de les millors plantilles de la NBA i millorar els registres del seu joc. Perquè aquesta operació sigui possible però, i per tal de respectar el límit salarial, el conjunt entrenat per Tyronn Lue s'hauria de desfer de Patrick Beverly, d'algun jugador veterà (Ivica Zubac o Lou Williams) i d'algun jove amb projecció.

Orlando Magic: interessat i necessitat

No hi ha comparació entre la plantilla dels Clippers amb la d'Orlando. L'equip entrenat per Steve Clifford és el segon pitjor equip de la Conferència Est i busca un recanvi per substituir Markelle Fultz. A més, s'especula que una de les seves estrelles, Aaron Gordon, podria canviar d'aires després que demanés el traspàs. Si el canvi de cromos acaba portant el millor jugador del darrer mundial a Florida, en sortiria perjudicat. Els Toronto Raptors també estarien interessats en incorporar Ricky Rubio, però no per necessitat. La possible sortida de Kyle Lowry deixaria un buit a la posició de base i el català podria ser l'alternativa.

stats