Lliga Endesa
Esports Bàsquet 06/05/2014

Salva Maldonado: "Sóc independentista perquè defenso la justícia"

L'entrenador del Fiatc Joventut argumenta la seva transformació

àlex Gozalbo
1 min

BadalonaSalva Maldonado, entrenador del Fiatc Joventut, s'ha adherit a la campanya 'L'Esport per la independència', una iniciativa impulsada per l'Assemblea Nacional Catalana i la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes. "Sóc independentista perquè defenso la justícia", diu el tècnic de la Penya.

"Cada vegada és més evident que ha arribat el punt en el qual la gent ha de poder decidir i defensar la seva terra, la seva història i el moment actual. Jo crec que la millor fórmula és que nosaltres tinguem veu i vot en les nostres accions, en la nostra economia, en el nostre esport", opina.

"Jo no era independentista", reconeix Salva Maldonado, que argumenta la seva transformació: "Estem maltractats". "Alguns dels meus ajudants són encara més independentistes que jo", assegura el tècnic, que també és l'entrenador de la selecció catalana. "M’agradaria poder seguir dirigint la selecció catalana i veure-la algun dia competint internacionalment", reconeix.

"El posicionament polític ha de ser ferm i s’ha d’arribar a poder votar", demana Salva Maldonado, que comparteix equip a Badalona amb Taph Savané, un senegalès atípic. "Com sabeu s’ha integrat molt bé, des del principi va dir que volia aprendre català i ara també el parla", diu.

A poc a poc els esportistes independentistes comencen a sortir de l'armari.

stats