Lliga Endesa
Esports Bàsquet 22/11/2013

"La majoria dels catalans no creu en la tercera via": la visió de Sitapha Savané en 10 frases

El pivot senegalès del Fiatc Joventut ha fet una xerrada a la seu de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a Badalona

àlex Gozalbo
2 min
Sitapha Savané, durant la xerrada a Badalona

BadalonaSitapha Savané, pivot senegalès del Fiatc Joventut, ha fet una xerrada a la seu de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a Badalona, on s'ha presentar el col·lectiu Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) del Barcelonès Nord. Algunes de les seves frases:

1. "La majoria dels catalans no creu en la tercera via".

2. "La relació entre Espanya i Catalunya és com la d’un matrimoni que passa per un moment dolent. El que em sorprèn és la reacció de l’altra part, que no es preocupa pels motius i respon amb amenaces. En una relació de parella, quan l’altra part et diu que hi ha un problema, no respons recordant-li el marc legal".

3. "No es pot mantenir dins d’una relació a qui no hi vol ser. Si els catalans no volen seguir a Espanya, no hi seguiran".

4. "Sé el que significa intentar mantenir viva una cultura, però veig Catalunya com la locomotora d’Espanya. No m'imagino Espanya sense Barcelona. Tot i que hi hagi obstacles, encara crec en una solució".

5. "La gent de Catalunya no es vol sentir com un 'pagaFantas' i ara mateix la majoria dels catalans se senten així".

6. "Dubto que el govern del PP cedeixi en algunes coses, però està obligat a fer-ho".

7. "El final del conflicte vindrà per una pressió internacional. No m'imagino els tancs d’Espanya disparant contra la gent a la plaça de Catalunya".

8. "La crisi s'acabarà, però els sentiments no canviaran. S’han de trobar solucions de veritat i no posar-hi pedaços".

9. "Fa dos anys ningú em preguntava al Senegal per la situació de Catalunya, ara em pregunten si el procés va de debò o què passarà amb el Barça. No crec que això sigui un problema. Si el Mònaco disputa la Lliga francesa, no veig on és el problema.

10. "Vivim en una societat acomodada. Si creus en una idea, has de lluitar per aquesta idea fins a les últimes conseqüències. No dic que hagis de recórrer a la violència, ni molt menys, però segur que no et pots quedar a casa".

stats